19.3 C
Athens

Εθνική Ελλάδας: Όλα τα σενάρια πρόκρισης – Διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση!

Η Ελλάδα ψάχνει την υπέρβαση κόντρα στη Σουηδία απόψε (12/10) το βράδυ, τη στιγμή που στην κουβέντα για την πρόκριση υπάρχουν τρία σενάρια που εν πολλοίς θα καθοριστούν από το σημερινό αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη

Η Εθνική μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοση της μέχρι τώρα και να έχει πετάξει 4 υπερπολύτιμους βαθμούς σε ματς με την Γεωργία (εντός) και το Κόσοβο (εκτός), ωστόσο παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Μουντιάλ και εφόσον σήμερα το βράδυ (12/10, 21:45) φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Στοκχόλμη απέναντι στη Σουηδία θα αυξήσει κι άλλος τις πιθανότητες της ακόμα για την πρώτη θέση του ομίλου!

Για να γίνουμε πιο σαφείς, η ομάδα του Φαν’τ Σιπ χρειάζεται νίκη ή ακόμα και ισοπαλία απόψε με τους Σκανδιναβούς προκειμένου να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, δεδομένου ότι τον επόμενο μήνα θα υποδεχθεί την Ισπανία και το Κόσοβο. Βέβαια, υπάρχει και ένα σενάριο που θέλει τη «γαλανόλευκη» να προκρίνεται ακόμα και με ήττα σήμερα, ωστόσο είναι ακραίο και σε αυτή την περίπτωση οι διεθνείς μας θα κληθούν να ανέβουν ένα βουνό, δίχως να καθορίζουν από μόνοι τους τη μοίρα.

Πάμε να δούμε μαζί όλα τα σενάρια, που εν πολλοίς θα «ανοίξουν» μετά και το σημερινό αποτέλεσμα στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης. 

Με νίκη η Εθνική Ομάδα θα πιάσει στη βαθμολογία τη Σουηδία και θα βρεθεί σε απόσταση μόλις 1 βαθμού από την Ισπανία. Εν ολίγοις, θα κάνει το μεγάλο βήμα για τη δεύτερη θέση και θα ελπίζει ακόμα και για την πρώτη, αφού στην επόμενη αγωνιστική, στις 11 Νοεμβρίου, υποδέχεται, στο ΟΑΚΑ τη «Φούρια Ρόχας».

Με ισοπαλία, θα παραμείνει σε απόσταση 3 βαθμών από τη Σουηδία και θα πλησιάσει στους 3 πόντους την Ισπανία. Για να έχει ελπίδες πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τα 2 τελευταία ματς, που δίνει στο ΟΑΚΑ, με την Ισπανία και το Κόσοβο.

Σε ενδεχόμενο ήττας, θα έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες για να πάρει τη δεύτερη θέση. Σε αυτό το σενάριο η Σουηδία θα έχει 15 βαθμούς, η Ισπανία 13 και η Ελλάδα 9.

Για τερματίσει στη δεύτερη θέση η Εθνική πρέπει να κερδίσει την Ισπανία και το Κόσοβο, αλλά και να μην πάρει τη νίκη η Ισπανία στο εντός έδρας παιχνίδι της, στην τελευταία αγωνιστική, με τη Σουηδία.

Όλα ανοιχτά με το Κατάρ να περιμένει…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς