22.6 C
Athens

Μπουχαλάκης: Η πίεση είναι στη Σουηδία, μπορούμε να τους νικήσουμε ξανά

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Σουηδίας (12/10, 21:45) σε έναν αγώνα «do or die» στη Στοκχόλμη με φόντο το εισιτήριο για τα μπαράζ ή ακόμα και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο αγώνα, ο μέσος της Εθνικής και του Ολυμπιακού, Ανδρέας Μπουχαλάκης, αναφέρθηκε στην εν λόγω αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η « δεμένη παρέα της Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να κάνει ξανά τη ζημιά στους Σκανδιναβούς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπουχαλάκη για:

 Τη δυσκολία του ματς:

«Θεωρώ ότι όπως ανέφερα και πριν όλα τα παιχνίδια έχουν τέτοιες αποστάσεις – μεταξύ των ομάδων – που κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού. Ερχόμαστε εδώ για τους 3 βαθμούς για να διεκδικήσουμε τις ελπίδες που έχουμε. Έχουμε τη θέληση και μας ιντριγκάρει αυτή η λέξη ‘τελικός’. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Το γεγονός ότι η Σουηδία ζητάει… εκδίκηση για το χαμένο ματς στο ΟΑΚΑ:

«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Μπορεί να νικήσαμε όμως ήταν διαφορετικό παιχνίδι με άλλες συνθήκες. Είναι λογικό από τη στιγμή που έχουν ένα προβάδισμα στον όμιλο εάν προηγηθούν να θέλουν να το διαχειριστούν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και που το θα ‘χτυπήσουμε’. Εμείς κοιτάμε την ομάδα και από εκεί και πέρα η Σουηδία ας κάνει ότι καλύτερο θεωρεί για την ομάδα της».

Το εάν η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη πίεση:

«Νομίζω τη μεγαλύτερη πίεση μπορεί να την έχει η Σουηδία. Εμείς στην ουσία τα τελευταία 2 χρόνια κάνουμε νέα προσπάθεια με καινούρια παιδιά που δεν είχαν την εμπειρία της Εθνικής. Οι Σουηδοί παίζουν στην έδρα τους με ένα γεμάτο στάδιο. Θα μπούμε μέσα να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πριν από έναν μήνα είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως μπορούμε να το ξανακάνουμε».

 Το ότι έχει ξαναγίνει παρέα η Ελλάδα:

«Έτσι ακριβώς είναι. Μόνο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους εσάς το πόσο το θέλουμε. Το πόσο αγαπάμε την Εθνική και το πόσο δεμένοι είμαστε. Πιστεύουμε στην ομάδα και τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χαιρόμαστε που φαίνεται προς τα έξω. Είναι ένα μικρό κομμάτι. Δουλεύουμε για αυτό και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο και αύριο».
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς