22.6 C
Athens

Προκριματικά Μουντιάλ: Έκλεισε εισιτήριο για Κατάρ η Δανία, σπουδαίο διπλό της Αλβανίας στη Βουδαπέστη (vids)

Η εξαιρετική Δανία του Κάσπερ Χιούλμαν συνεχίζει φορτσάτη μετά την πολύ καλή της παρουσία στο πρόσφατο Euro, όπου έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά και πλέον είναι μία νίκη μακριά από την μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον έκτο όμιλο, που συνεπάγεται με την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Το σπουδαίο «διπλό» της Αλβανίας στην έδρα της Ουγγαρίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρόγια, αλλά και οι άνετες νίκες της Αγγλίας, της Σερβίας και της Ελβετίας ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Οι ψυχωμένοι και αρκετά ποιοτικοί Δανοί συνέτριψαν και την αδύναμη Μολδαβία με 4-0, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Το σκορ άνοιξε ο Όλσεν στο 23′ για να ακολουθήσει μία παρέλαση τερμάτων με πρωταγωνιστές του Κιάερ, Νόοργκαρντ και Μέλε μέχρι το 44ο λεπτό για το τελικό σκορ.

Οι Δανοί βρίσκονται μόνοι πρώτοι με 21 βαθμούς και θα χρειαστεί να… αυτοκτονήσουν για να χάσουν το εισιτήριο για Κατάρ στις επόμενες 3 αναμετρήσεις. Δεύτερη παραμένει η Σκωτία με 7 πόντους λιγότερους.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αυστρία επικράτησε άνετα με 2-0 των Νήσων Φερόε, χάρη σε τέρματα των Λάιμερ και Σάμπιτζερ και ελπίζει στα μπαράζ, εφόσον η Σκωτία «σκοντάψει» στις επόμενες αγωνιστικές.

Η βαθμολογία:
Δανία 21 (26-0)
Σκωτία 14 (12-7)
Ισραήλ 10 (16-14)
Αυστρία 10 (11-13)
Νησιά Φερόε 4 (4-16)
Μολδαβία 1(3-22)

Προκριματικά όνειρο για τους Αλβανούς. Οι γείτονες μας πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις σε αυτή την προκριματική διαδικασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δείχνουν ικανοί να «χτυπήσουν» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ κι εκεί να διεκδικήσουν με αξιώσεις το εισιτήριο για το Κατάρ.

Με μία γκολάρα του Μπρόγια οι Αλβανοί απέδρασαν και από την έδρα της Ουγγαρίας και πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ένατου ομίλου, έχοντας έναν πόντο παραπάνω από την τρίτη Πολωνία που με σκόρερ τον Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα 5-0 του Σαν Μαρίνο.

Από την άλλη η πρωτοπόρος του ομίλου Αγγλία συνέχισε δίχως προβλήματα το ταξίδι της προς το Κατάρ περνώντας με εμφατικό τρόπο (0-5) από την Ανδόρα, φτάνοντας τους 19 βαθμούς και όντας αήττητη.

Βαθμολογία

1. Αγγλία 19 (23-2)
2. Αλβανία 15 (11-6)
3. Πολωνία 14 (24-8)
4. Ουγγαρία 10 (12-11)
5. Ανδόρα 3 (4-19)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-29)

Από εκεί και πέρα, στους υπόλοιπους ομίλους Ελβετία και Σερβία συνέχισαν με άνετες νίκες την πορεία τους απέναντι σε Βόρεια Ιρλανδία και Λουξεμβούργο αντίστοιχα. Σκόραρε το καθοριστικό τέρμα της αναμέτρησης ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, έμεινε στον πάγκο ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, γνωρίζοντας ότι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καθοριστικό για το μέλλον του πρώτου ομίλου.

Η Σερβία έχει έναν πόντο παραπάνω από τους Πορτογάλους αλλά με ματς παραπάνω.

Βαθμολογία
1. Σερβία 14 (13-7)
2. Πορτογαλία 13 (11-4) *
3. Λουξεμβούργο 6 (5-9) *
4. Ιρλανδία 5 (8-8)
5. Αζερμπαϊτζάν 1 (3-12)
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς