21.7 C
Athens

Σουηδία – Κόσοβο 3-0: Διατήρησε το +3 και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον «τελικό» της Τρίτης (vid)

Η εθνική Σουηδίας αντιμετώπισε με τον επαγγελματισμό που έπρεπε το ματς με το αδύναμο Κόσοβο, επικράτησε άνετα με 3-0 και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της Τρίτης (12/10, 21:45) με την Ελλάδα, που εν πολλοίς θα κρίνει τα πάντα για τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου.

Οι Σουηδοί μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 29′ από τα 11 βήματα με «δράστη» τον Φόρσμπεργκ. Η ομάδα του Γιαν Άντερσον συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στη συνέχεια, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ από τους Κοσοβάρους και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στις εκτελέσεις των Ίσακ (62′) και Κουάισον (79′).

Βέβαια, οι περισσότεροι θα μνημονεύουν αυτό το ματς για το μεγαλειώδες τέρμα του Σουηδού στράικερ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλεξάντερ Ίσακ.

Ο 22χρονος επιθετικός έκανε μία τρομερή «ποδιά» στον Κοσοβάρο αντίπαλό του και σχεδόν πέφτοντας έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ προς τη γωνιά του Μούριτς, βάζοντας από τώρα υποψηφιότητα για το βραβείο Puskas της επόμενης χρονιάς.

Με αυτό τον τρόπο η Σουηδία παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου με 12 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές, με την εθνική μας να ακολουθεί με 9β., επιδιώκοντας να φύγει με τη νίκη από την Στοκχόλμη και να φέρει τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία.

Τα highlights του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς