18.9 C
Athens

Μέσι: Στο μυαλό μου είχα μόνο την ανανέωση με την Μπαρτσελόνα – Με κέρδισε το πρότζεκτ της Παρί

Στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσο της Γαλλίας μετά τη συμφωνία του με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για το τι πήγε λάθος στις καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα, αλλά και το «πρότζεκτ» των Παριζιάνων που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε στα χέρια του μετά το ξαφνικό διαζύγιο με τους Μπλαουγκράνα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ξεκαθάρισε πως μετά το Κόπα Αμέρικα γύρισε στη Βαρκελώνη με σκοπό να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Μπάρτσα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ μετά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο των Καταλανών, Χουάν Λαπόρτα, σε μία εξέλιξη που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αναστάτωσε τα πλάνα του».

Το νέο «δεκάρι» της Παρί αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στη γαλλική ομάδα, σε μία περίοδο που είχε όλο τον κόσμο… στα πόδια του.

Αναλυτικά ένας μέρος της συνέντευξης του Μέσι στο «France Football»:

Για την αποχώρηση από την Μπαρτσελόνα: «Το καλοκαίρι επέστρεψα στην Μπαρτσελόνα ώστε να προετοιμαστώ για τη νέα σεζόν. Είχα στο μυαλό μου μόνο να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο και εν συνεχεία να μπω αμέσως σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων με την ομάδα. Θεώρησα ότι τα πάντα έβαιναν καλώς και ότι έλειπε μόνο η υπογραφή μου από το συμβόλαιο, αλλά τελικά η κατάσταση άλλαξε και όλα αυτά αναστάτωσαν εντελώς τα πλάνα μου.»

Για την επιλογή της Παρί, είπε: «Είχα κι άλλες προτάσεις πέρα από αυτή της Παρί ως ελεύθερος, αλλά οφείλω να παραδεχθώ πως δεν δυσκολεύτηκα να πω το ναι (σ.σ. στην Παρί). Δεν μας πήρε πολύ χρόνο, προσωπικά είχα πειστεί από το πρότζεκτ της ομάδας, τις φιλοδοξίες, αλλά και την ποιότητα του ρόστερ…».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς