18.3 C
Athens

Τότι: Το ποδόσφαιρο στην εποχή μου ήταν φτιαγμένο από αγάπη, τώρα είναι μία επιχείρηση

Για την ρομαντικότητα που υπήρχε στην εποχή που εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο μίλησε ο Φραντσέσκο Τότι ο οποίος αποτέλεσε μία από τις σημαίες του ιταλικού ποδοσφαίρου και της Ρόμα.

Ο εμβληματικός αρχηγός των Τζιαλορόσι στάθηκε στο γεγονός πως πλέον το άθλημα λειτουργεί σαν μία επιχείρηση και ο ρομαντισμός και η αγάπη σιγά σιγά χάνονται με το πέρασμα των χρόνων.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Ξεκίνησα σε διαφορετικές εποχές. Ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο με αγάπη, με στοργή για τους οπαδούς. Το να αγωνίζομαι για την ομάδα που υποστήριζα, ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα να κάνω αυτή την επιλογή. 25 χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι μικρό πράγμα και το να είσαι αρχηγός, να είσαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες, πρέπει να φανείς αντάξιος των προσδοκιών.

Αλλά για να κάνω μια σύγκριση μεταξύ της εποχής μου και του σήμερα είναι δύσκολο. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πιο επιχειρηματικό. Πηγαίνεις όπου μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. Κι αυτό είναι δίκαιο, όχι;»

 

Για το ενδιαφέρον της Ρεάλ το 2006:

«Φυσικά και το σκέφτηκα τότε. Ας πούμε ότι υπήρχαν αρκετές ημέρες στις οποίες ήμουν με το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι έξω.

Ωστόσο όπως έχω πει συχνά και απόλυτα αληθινά, η απόφαση να μείνω στη Ρόμα, έγινε από καρδιάς. Εκείνες τις στιγμές όταν νιώθεις έτσι όπως ένιωθα εγώ, δεν μπορείς να φύγεις», σημείωσε αναφορικά με εκείνη την προοπτική μεταγραφής στη Βασίλισσα. Προσθέτοντας ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μόνη ομάδα στην οποία θα μπορούσα να πάω να παίξω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς