16.8 C
Athens

«Αργυρό» μετάλλιο στη σφαιροβολία από Σταματουλά

Το «ασημένιο» μετάλλιο στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που διεξάγεται στο Βερολίνο κατέκτησε η Μαρία Σταματουλά

Άλλη μια επιτυχία ήρθε σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο Βερολίνο καθώς η Μαρία Σταματουλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό σφαιροβολίας F32. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε καλύτερη βολή τα 5.27 μέτρα που την έφερε στη δεύτερη θέση πίσω από την Ουκρανή Μοσκαλένκο που είχε 5.65 και μπροστά από την Γερμανίδα Βίχμαν που έστειλε την σφαίρα στα 4.45 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σταματουλά θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αν δεν είχε γίνει δεκτή η ένσταση της Ουκρανίας για την πρώτη βολή της που προσγειώθηκε στα 6.34 μέτρα και χρεώθηκε ως άκυρη. Επίσης τα 5.65 μέτρα αποτελεί και ρεκόρ αγώνων το οποίο κατείχε από την διοργάνωση του 2014 στο Σουόνσι με 5.62μ.

Από κει και πέρα είχαμε το πλασάρισμα στην τρίτη θέση αλλά χωρίς μετάλλιο λόγω μικρής συμμετοχής για τους Δημήτρη Ζησίδη στην κορίνα F32 και Αναστάση Πετρόπουλο στο μήκος Τ36 αντίστοιχα. Η καλύτερη βολή του Ζησίδη μετρήθηκε 23.91μ., ενώ το καλύτερο άλμα του Πετρόπουλου ήταν 4.69μ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς