Τα άθλια κίνητρα πίσω από την πρωτοφανή (αλλά όχι απρόβλεπτη) τιμωρία του «Γ. Καραϊσκάκης»

  Ο Insider υπενθυμίζει πως μόνο τυχαία δεν προέκυψε η άνευ προηγουμένου απόφαση για κλείσιμο του Καραϊσκάκη πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και ρίχνει φως στα ποταπά κίνητρα εκείνων που προσπαθούν να προκαλέσουν εμφύλιο στον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο

  Η Αθλητική Δικαστής της Super League, Αντιγόνη Σταμολέκα, αποφάσισε το κλείσιμο του Καραϊσκάκη για μια αγωνιστική. Όχι για επεισόδια ή οποιουδήποτε είδους έκτροπα, αλλά για άναμμα πυρσών και καπνογόνων από τα οποία ασφαλώς δεν συνέντρεξε ο παραμικρός κίνδυνου τραυματισμού.

  Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εφόσον συζητάμε για ένα ντέρμπι που διεξάχθηκε σε άκρως πολιτισμένη ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε προηγμένες χώρες και δεν θύμιζε σε τίποτε τα όσα απίθανα συμβαίνουν κάθε φορά που ο Ολυμπιακός είναι φιλοξενούμενος του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού (γιατί όχι και της ΑΕΚ).

  https://athlosnews.gr/timoria-mias-agonistikis-ston-olybiako/

  Παρότι πρωτοφανής, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόλις προχθές, ο διευθυντής του FWS.gr, Γιώργος Χαλάς, ουσιαστικά προλόγισε στη στήλη ΕΥΘΕΩΣ τον λόγο για τον οποίο κινδυνεύει σοβαρά ο Ολυμπιακός. Όχι βεβαίως επειδή έκαναν κάτι τόσο τρομερό κάποιοι οπαδοί του, αλλά γιατί το επόμενο εντός έδρας ματς είναι με τον ΠΑΟΚ:

  - Advertisement -

  «Αντιλαμβάνομαι τη δίψα κάποιων πιτσιρικάδων να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα σε ντέρμπι, καλό θα είναι όμως αυτή να περιορίζεται χρονικά λίγο πριν τη σέντρα. Η δεύτερη διακοπή σίγουρα ζημίωσε αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για το ότι δεν ήρθε η νίκη. Θα ήταν όμως πολύ άσχημο αν για μια τέτοια ποζεριά επιβληθεί βαρύ πρόστιμο ή ακόμα χειρότερα να τιμωρηθεί το Καραϊσκάκη κι ας μην έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο. Βλέπετε, η συγκυρία της έλευσης του ΠΑΟΚ δίνει αφορμές και έξτρα κίνητρα στην καλή μας ΕΠΟ για να κάνει δουλίτσα»…

  Αν και η ποινή προέρχεται από δικαστή (πρωτοδίκη, όπως η κυρία Σταμολέκα) της Super League, η ΕΠΟ θα είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση μέσω της επιτροπής Εφέσεων. Κι ας μεσολάβησε η κουτοπονηρίτσα της μιας αγωνιστικής και του προστίμου των 13.000 ευρώ, βάσει των οποίων οι Ερυθρόλευκοι θεωρητικά δεν μπορούν να ασκήσουν έφεση (αφού δεν είναι τουλάχιστον δυο οι αγωνιστικές και τουλάχιστον 15.000 ευρώ το πρόστιμο όπως προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας).

  https://athlosnews.gr/ena-mikro-thavma-ena-megalo-egklima-kai-ta-zitimata-pou-lynontai-se-kleisto-oikogeneiako-kyklo/

  Το να διευκολυνθεί ο ΠΑΟΚ είναι ο προφανής σκοπός, εκεί δηλαδή όπου θα εστιάσουν όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για σκάνδαλο (τα περί υποτροπής είναι αστεία). Πίσω από αυτό όμως υπάρχει ένα ακόμη πιο ποταπό κίνητρο. Με τη συγκεκριμένη ποινή γίνεται έμμεση απόπειρα να επανέλθει το προσκήνιο η «συμπεριφορά» κάποιων οπαδών του Ολυμπιακού και επί της ουσίας να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ευνοούν έναν εμφύλιο μεταξύ οργανωμένων και διοίκησης. Όπως ακριβώς τον «προλόγιζε» το ξεφτέρι σε κάτι τέτοια, επίσημο ιντερνετικό όργανο της «εξυγίανσης» που λυμαίνεται εδώ και κάποια χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Η απόφαση αυτή συνιστά τεράστια πρόκληση προς τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας για όλους τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω. Και θεωρούμε δεδομένο ότι θα πέσει, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα δικέφαλα συνεταιράκια βάζουν μπουρλότο στη Super League και ανοίγουν ένα μέτωπο με απρόβλεπτες συνέπειες. Τώρα, αν το σενάριο είναι να μπει στη μέση η ΕΠΟ για να κάνει τον «καλό μπάτσο» και να πουλήσει δήθεν εκδούλευση στον Ολυμπιακό, κανείς ψυλλιασμένος δεν πρόκειται να τσιμπήσει. Τουλάχιστον όχι όποιος διαβάζει τακτικά το FWS