18 C
Athens

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Σκότωσαν τους… αυτόχειρες οι Πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τρίτη σερί σεζόν τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ - Αυτοκτόνησε η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, πέρα από τις έντονες διαμαρτυρίες του Σέρβου προς τους διαιτητές στα τελευταία λεπτά

Πρώτη νίκη με… αίμα και ιδρώτα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Σάσα Τζόρτζεβιτς που «αυτοκτόνησε» και έδωσε… δικαίωμα να δεχθεί εύκολους πόντους από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με δύο κολλητά αντιαθλητικά φάουλ υπέρ των γηπεδούχων στο φινάλε.

Ο Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 20 πόντους και εκείνος που πήρε… δώρο το αντιαθλητικό που ουσιαστικά έκρινε το ματς στα 2.9″ πριν το φινάλε. Οι διαιτητές έδωσαν την παράβαση γιατί η μπάλα ήταν εκτός παρκέ όταν ο Σέρβος γκαρντ έπεσε στο έδαφος και ολίγον τι… εντυπωσιακά.

Ήταν η τρίτη σεζόν που οι Πράσινοι πανηγυρίζουν νίκη απέναντι στη Φενέρ και η πρώτη κόντρα στον «παλιόφιλο» Σάσα Τζόρτζεβιτς που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και διαμαρτυρήθηκε για τις βολές (27-17) και τα σφυρίγματα στο φινάλε, την ώρα που το challenge του δεν τον δικαίωσε.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ζεστό Παπαπέτρου στο δεύτερο μέρος (14 πόντοι και 4 ασίστ) ενώ ο Μέικον είχε 13 – 0/3 τρίποντα – με τον Ουάιτ να σημειώνει 12 αλλά να χρεώνεται από νωρίς με φάουλ.

Οι Τούρκοι που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ είχαν πρώτο σκόρερ με 18 πόντους τον Βέσελι και δεύτερο τον Ντε Κολό με 16.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα διαρκές προβάδισμα έξι πόντων – σταθερό – κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ωστόσο στο φινάλε οι κάκιστες επιλογές τους με αποκορύφωμα το φάουλ στον Μέικον τους έκανε τους… ιδανικούς αυτόχειρες και έδειξαν πως παρά το ακριβό και ποιοτικό ρόστερ αν συνεχίσουν έτσι, την οχτάδα δύσκολα θα τη δουν στο τέλος…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 91-87

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρες – Βίλιους – Κόλγιενσιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς