17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μεγάλη καψούρα του Μπαρτζώκα

Στο καλοκαιρινό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το όνομά του δεν έπαιξε πολύ όμως είναι ο παίκτης στον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη…

Πολλοί ήταν αυτοί που την περσινή σεζόν τον «σταύρωσαν». Ζητούσαν την απομάκρυνσή του αφού θεωρούσαν ότι η προσφορά του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού όμως είχε άλλη άποψη και τον διατήρησε στο ρόστερ της ομάδας, αφού τον θεωρεί κομβικό για το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο λόγος για τον Λιβιό Ζαν Σαρλ ο οποίος είναι ένας από τους παίκτες – κλειδιά για τον Μπαρτζώκα. Τα γρήγορα πόδια του και το μεγάλο άνοιγμα των χεριών του δίνουν στον προπονητή της ομάδας τα στοιχεία που ψάχνει στους ψηλούς του αμυντικούς, ενώ του λύνουν τα χέρια όταν θέλει να έχει στο παρκέ πιο κοντό σχήμα.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει αρκετές φορές φέτος με πιο «κοντή» πεντάδα, αφού ο προπονητής του το συνηθίζει, ειδικά όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Η ευχέρεια του Ζαν Σαρλ να παίζει άψογα τις αλλαγές στην άμυνα και να βοηθάει επιθετικά, είναι ένα όπλο για τον κόουτς. Για τον λόγο αυτό δεν σκέφτηκε ποτέ να τον αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι, παρά τη… μουρμούρα των οπαδών οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι λίγος για τον Ολυμπιακό.

Σε μια χρονιά όπως η περσινή που ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε το καλό του πρόσωπο, ήταν αναμενόμενο να επηρεαστεί και ο Γάλλος ο οποίος ακόμα εγκλιματιζόταν.

Φέτος ο ρόλος του θα είναι πιο ευδιάκριτος κι ας ήρθε στο λιμάνι ο Φαλ που μέχρι στιγμής έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι πολλές φορές οι παίκτες που είναι απαραίτητοι σε ένα ρόστερ, δεν είναι και βασικοί.

Αυτό που χρειάζονται οι προπονητές τους από εκείνους είναι να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που τους δίνονται. Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί ότι ο Λιβιό είναι υπερπολύτιμος για τα πλάνα του.

Μένει να αποδειχτεί αν στη συνέχεια της Euroleague και της Basket League, ο παίκτης θα δικαιώσει τον προπονητή του, για αυτή του την επιμονή στο πρόσωπό του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς