12 C
Athens

Τζίτζι Ντοναρούμα: Από ίνδαλμα, μαύρο πρόβατο…

Η περίπτωση του Ιταλού μας θυμίζει ότι στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό, η αποθέωση από την αποδοκιμασία δεν απέχουν πολύ…

Η απόφαση του διεθνούς Ιταλού γκολκίπερ να αφήσει τη Μίλαν για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμαίν είναι κάτι που δεν ξέχασαν οι Ultras της ιταλικής ομάδας.

Στο χθεσινό (6/10) ματς της Ιταλίας με την Ισπανία για το Nations League, ο Ντοναρούμα επέστρεψε στο Σαν Σίρο και οι οπαδοί δεν τον υποδέχτηκαν με χαρά. Αντίθετα, κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, από το ζέσταμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες.

Αυτό επηρέασε την απόδοση του Ιταλού τερματοφύλακα ο οποίος υπέπεσε σε τραγικά λάθη σε κάποιες επαφές του με την μπάλα:

Το καλοκαίρι η παραμονή του στο Μιλάνο είχε εξελιχθεί σε σίριαλ. Η Μίλαν του είχε προσφέρει συμβόλαιο 8 εκατομμυρίων ευρώ, ο ίδιος ζητούσε 12 τον χρόνο και κάπως έτσι οι Ιταλοί τον έστειλαν στο… καλό και πήραν στη θέση του τον Γάλλο Μενιάν.

Ο Ντοναρούμα ακολούθησε αντίθετη διαδρομή και από τη χώρα του βρέθηκε στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί, κάτι που ενόχλησε αφάνταστα τους οπαδούς.

Ο Ντοναρούμα λοιπόν μπαίνει στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που αγαπήθηκαν πολύ από την κερκίδα, όμως εν μια νυκτί έγιναν τα μαύρα πρόβατα της εξέδρας. Εκεί συναντά κανείς ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο, παίκτες – μορφές που άλλαξαν την πορεία των συλλόγων στους οποίους αγωνίστηκαν.

Από τον Λουίς Φίγκο (έκανε το δρομολόγιο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ), τον Κρόιφ και τη μετακίνησή του από τον Άγιαξ στη Φέγενοορντ, μέχρι τον Κάρλος Τέβες που μεταπήδησε από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι και τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και την μεταγραφή του από την Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, καταλαβαίνει κανείς ότι όπως και να σε λένε στο ποδόσφαιρο, ότι και να έχεις προσφέρει στην ομάδα που αγωνίζεσαι, αρκεί μια… επαγγελματική απόφαση προκειμένου να γίνεις ο πιο μισητός άνθρωπος για αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό σε αποθέωναν.

Αν θέλετε και ελληνικό παράδειγμα, θυμηθείτε ή οι νεότεροι ρωτήστε να μάθετε για την μεταγραφή του Στράτου Αποστολάκη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς