16.4 C
Athens

Νιούκαστλ: Άνοιξε ο δρόμος για την αγορά από το επενδυτικό fund των Σαουδάραβων

Έτοιμη να γίνει μια από τις πανίσχυρες οικονομικά ομάδες στον πλανήτη είναι η Νιούκαστλ, καθώς σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, μπαίνει στην τελική ευθεία η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου.

Η συμφωνία με το δημόσιο επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία ύψους 300.000.000 λιρών για το 80% των μετοχών του συλλόγου, είχε «ναυαγήσει» αρχικά λόγω του αποκλεισμού της χώρας στο beIN Sports το οποίο ουσιαστικά σήμαινε πως όλες οι αναμετρήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος δεν μπορούσαν να μεταδοθούν νόμιμα.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο ωστόσο τα νέα που προέκυψαν την Τετάρτη (6/10) με την άρση του αποκλεισμού πιστοποιούν πως ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν οι Σαουδάραβες να αγοράσουν τη Νιούκαστλ χωρίς να υπάρχει φόβος πως οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν φαινόμενα πειρατείας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα το beIN Sports ζητά αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων κάτι που συνεπάγεται πως οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για να βρουν τη λύση.

Παράλληλα, οι οπαδοί της Νιούκαστλ μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα καθώς τα χρήματα που θα δίνονται για μεταγραφές – και όχι μόνο – θα είναι τεράστια και θα αλλάξουν πλήρως το στάτους του συλλόγου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς