18.7 C
Athens

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Οι Ερυθρόλευκοι φέτος παρουσιάζουν ένα νέο πρόσωπο και έχουν κάνει από τα πρώτα τους κιόλας παιχνίδια τους φίλους τους να αισιοδοξούν, ότι η ομάδα θα επιστρέψει στις καλύτερες της Ευρώπης.

Ασφυκτική άμυνα, γρήγορο τρανζίσιον, πλουραλισμός στην επίθεση. Τρία στοιχεία που έλειψαν από τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες σεζόν, όμως φέτος τα βλέπουμε να χαρίζουν μεγάλες νίκες στην ομάδα.

Η αρχή έγινε με την Μπασκόνια. Στο ματς αυτό ο Ολυμπιακός πραγματικά καθήλωσε τον αντίπαλο με την άμυνά του και τον «σκότωνε» σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν. Ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα ιδέσθαι και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα από το ΣΕΦ, έφυγαν γεμάτοι ευχαρίστηση για το θέαμα που τους πρόσφεραν οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να είναι ο άνθρωπος που μέχρι στιγμής ηγείται των προσπαθειών της ομάδας, όμως ο Ολυμπιακός φέτος παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Οι επιθέσεις του δεν είναι πλέον προβλέψιμες όπως τα προηγούμενα χρόνια και η ομάδα «χτυπάει» τόσο μέσα, όσο και έξω από τη ρακέτα.

Σε αυτό βοήθησε πολύ η προσθήκη του Φαλ, ενός παίκτη που ήρθε για να γεμίσει τη ρακέτα και μέχρι στιγμής το κάνει πολύ καλά. Ο Γάλλος σέντερ διαθέτει άριστες κινήσεις στο ρεπερτόριό του και μπορεί τόσο να σκοράρει, όσο και να πασάρει, διευκολύνοντας έτσι το παιχνίδι των γκαρντ.

Οι προσθήκες του Γουόκαπ και του Ντόρσεϊ έδωσαν στον Μπαρτζώκα αυτό που ήθελε: Πίεση στην μπάλα, γρήγορο τρανζίσιον όταν η ομάδα γίνεται κάτοχός της και ευχέρεια στο σκορ, αφού ο ένας μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και ο άλλος «πυροβολεί αδιακρίτως. Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και παίζει το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής του και το ζητούμενο πλέον είναι η διάρκεια.

Οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι επιλέχθηκαν με μοναδικό κριτήριο να περάσει επίπεδο η ομάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού ο κόουτς πλέον διαθέτει τα εργαλεία ώστε να παρουσιάσει αυτό που θέλει. Το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει και διάρκεια…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς