16.4 C
Athens

Λουκάκου: Έκλαψα πολύ για τον Έρικσεν και αποφάσισα να παίξω για εκείνον σε όλο το Euro

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία ήταν δίχως αμφιβολία η πιο δυνατή και παράλληλα «σκληρή» εικόνα του Euro 2020, με τον 29χρονο άσο της Ίντερ να διαφεύγει του κινδύνου και να επιστρέφει τις καρδιές όλων μας στις θέσεις τους, σε ένα περιστατικό που μας δίδαξε πολλά.

Για τον Ρομέλου Λουκάκου, πάντως, αυτή η στιγμή τον έκανε να πεισμώσει και να αφιερώσει το υπόλοιπο της δικής του συμμετοχής στο τουρνουά στον πρώην συμπαίκτη και πολύ καλό του φίλο από τη Δανία, με τον οποίο πορεύθηκαν μαζί στην Ίντερ, τη χρονιά που οι «νερατζούρι» κατέκτησαν στο Σκουντέτο.

Τα λόγια του Λουκάκου στο επίσημο σάιτ της UEFA συγκινούν:

«Απέναντι στην Ρωσία ήταν πολύ δύσκολα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην Ίντερ πέρασα περισσότερο χρόνο μαζί με τον Κρίστιαν παρά με τη μητέρα μου, το γιο μου ή τον αδερφό μου επειδή στην Ιταλία με τις προπονήσεις που έχουν, είσαι όλη την ημέρα στην ομάδα.

Το δωμάτιό του ήταν δίπλα στο δικό μου, παίζαμε παιχνίδια όπως το Call of Duty. Οπότε όταν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, το πληροφορήθηκα κατά τη διάρκεια του μίτινγκ που είχαμε στο Βέλγιο πριν το ματς με την Ρωσία και άρχισα να κλαίω.

Τον σκεφτόμουν συνέχεια. Στο δρόμο προς το στάδιο της Αγίας Πετρούπολης, έψαχνα να βρω κάτι για να δώσω κίνητρο στον εαυτό μου, οπότε αποφάσισα να παίξω για εκείνον σε όλη τη διοργάνωση.

Ήθελα μία στιγμή υποστήριξης και να του δείξω πως ήμουν μαζί του. Του έστειλα μήνυμα επίσης και ήμουν χαρούμενος που μου απάντησε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς