20.5 C
Athens

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους

Σε νέο παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες, επιδόθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «κόμπλεξ» της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, απειλώντας, παράλληλα, για επιστροφή «στο πεδίο», προφανώς ως ένδειξη ενόχλησης από την πλευρά της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Η δήλωση:

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ.

Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς