16.6 C
Athens

Η γκάφα της ΕΡΤ και γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει συμφωνήσει ακόμα για τα τηλεοπτικά του!

Στα σποτάκια της ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο είδαμε ότι και οι 13 ομάδες της Basket League θα προβάλλονται φέτος μέσα από την κρατική τηλεόραση. Ο Ολυμπιακός ωστόσο, ακόμα δεν έχει πει το «Ναι»! Και για αυτό, υπάρχει λόγος…

Θυμάστε εκείνο το περίφημο 13-1 το οποίο είχαν κάνει σημαία οι αντίπαλοι της ομάδας όταν ξεκίνησε το «Μέχρι Τέλους»; Τότε οι υπόλοιπες ομάδες της Basket League είχαν διαφωνήσει με τις προτάσεις του Ολυμπιακού για άμεσες και ριζικές αλλαγές στη διαιτησία, επειδή δεν τις προέβλεπε το καταστατικό.

https://athlosnews.gr/olybiakos-synechizontai-oi-diapragmatefseis-me-ert-kai-nova-parachorise-ena-mats-sto-kratiko-kanali/

Ο Ολυμπιακός έφυγε από το πρωτάθλημα θέλοντας να επιστρέψει σε μια λίγκα που το παιχνίδι θα παίζεται με τους ίδιους όρους για όλους. Δύο περίπου χρόνια μετά τα αποτελέσματα της φυγής του είναι εμφανέστατα!

Στα φρέσκα νέα λοιπόν, η ΕΡΤ σχεδόν… ανακοίνωσε μέσα από τα σποτ της στους αγώνες που μετέδωσε, ότι στο εξής οι αγώνες και του Ολυμπιακού θα προβάλλονται από τη συχνότητά της! Αυτό ωστόσο δεν είναι ακόμα δεδομένο, διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πει ακόμα το ναι.

Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού από τη στιγμή που θα δώσει το ok στην πρόταση της ΕΡΤ, θα έχει αποδεχθεί τη συμφωνία που έκαναν οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος! Ναι μεν για τον Ολυμπιακό προβλέπεται το υψηλότερο συμβόλαιο από τους υπόλοιπους συλλόγους, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι δεν διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους τα όσα προβλέπει η πρόταση.

Με λίγα λόγια πάνε οι εποχές που μιλούσαν τρίτοι για τον Ολυμπιακό. Όταν η ομάδα του Πειραιά αποφάσιζε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό μπάσκετ, ήξερε ότι ο δρόμος που θα βαδίσει θα ήταν μοναχικός.

Αυτό συνεχίζει να κάνει και τώρα. Το τι είναι καλό για τον σύλλογο το ξέρουν μόνο στην ΚΑΕ. Σε τέτοιες αποφάσεις τρίτοι δε χωράνε. Οπότε ας μην ξαφνιαστεί κανείς αν το 13-1, γίνει και… 12-1 στα τηλεοπτικά!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς