24.3 C
Athens

Έγραψε ιστορία ο Άρης: Πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 14 χρόνια με σόου Χάνλαν!

Μερικά ιστορικά ρεκόρ που τον γύρισαν στις εποχές της δικής του αυτοκρατορίας κατέγραψε ο Άρης στο χθεσινό ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου οι Κίτρινοι επικράτησαν δίκαια και επιστρέφοντας από το -19 με 81-71 μπροστά σε ένα «τρελαμένο» κοινό στο Αλεξάνδρειο.

Οι Κίτρινοι ήταν επιβλητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και φανέρωσαν με κάθε τρόπο τις χτυπητές φετινές αδυναμίες των Πρασίνων που μετά τη «σφαλιάρα» στο Μονακό για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague προσγειώθηκαν απότομα και στη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα της νέας σεζόν στη Basket League.

Το «κιτρινόμαυρο» επίτευγμα που μας προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση μετά τον χθεσινό θρίαμβο είναι το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν για πρώτη φορά του «τριφυλλιού» έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια σε αγώνα για το πρωτάθλημα και μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη με διψήφια διαφορά μετά από 30 χρόνια. Η τελευταία νίκη τους με 10+ πόντους ήταν για τη σεζόν 1991/92 στο «Αλεξάνδρειο» με 100-81.

Παράλληλα, ο Ολιβιέ Χάνλαν με τους 35 πόντους που πέτυχε σημείωσε την καλύτερη επίδοση παίκτη του Άρη τα τελευταία 17,5 χρόνια, αγγίζοντας για λίγο το μεγαλείο του Νίκου Γκάλη που είχε σημειώσει 33 πόντους με τη φανέλα των Πρασίνων στο ματς της σεζόν 1993-94 στην Αθήνα (102-86).

Κιτρινόμαυρος θρίαμβος με τα όλα του!

https://athlosnews.gr/sti-thessaloniki-eidame-ta-apotelesmata-tou-mechri-telous/

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς