16.6 C
Athens

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Βρίσκει πολλά γκολ στο Αγρίνιο η Ένωση

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Παναιτωλικού για την 5η αγωνιστική στροφή της Super League, αναζητώντας αντίδραση μετά την ήττα στην Τούμπα.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πάει με όλα της τα όπλα (πλην του Άμραμπατ) στο Αγρίνιο, σε μία πόλη και ένα γήπεδο που της ταιριάζει απόλυτα τα τελευταία χρόνια καθότι μετράει 5/5 στις τελευταίες της επισκέψεις εκεί, έχοντας απολογισμό 11 τέρματα υπέρ και μόλις 1 κατά!

Διαβάστε αναλυτικά τα ενδιαφέροντα στοιχεία της Super League για την εν λόγω αναμέτρηση:

Μεταξύ τους
Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα επτά τελευταία επίσημα παιχνίδια της με τον Παναιτωλικό, μετά τις 24 Νοεμβρίου 2018, όταν έχασε στο Αγρίνιο με 2-1 (26’ σουτ, 51’ κεφαλιά Καμαρά – 76’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες). Μάλιστα από τότε η ΑΕΚ κέρδισε πέντε στα πέντε για το πρωτάθλημα. Σε αυτά τα πέντε ο Παναιτωλικός έχει πετύχει ένα γκολ και η ΑΕΚ 11.
Η ισοπαλία είναι… σπάνια στα παιχνίδια τους και υπάρχει μόνο μια και αυτή στην Αθήνα. Στο Αγρίνιο δεν έχουν ισοπαλία.
Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία τους έγινε στις 4 Ιανουαρίου 1976 στο Αγρίνιο. Η πιο έμπειρη ΑΕΚ προηγήθηκε από το ημίχρονο με 3-0 (5’ σουτ Δέδες, 13’ κεφαλιά Νικολάου, 43’ σουτ Παπαϊωάννου). Ο Παναιτωλικός, αν και έμεινε με 10 παίκτες στο 64’ λόγω αποβολής του Γλυκοκάλαμου, μείωσε στο 84’ με κεφαλιά του Αλεξιάδη στο τελικό 1-3.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΚ: 14
Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 6

Πέρσι
19.09.2020: Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2 (68’ σουτ Λιβάγια, 87΄σουτ Μάνταλος. Ο Τσιντώτας απέκρουσε πέναλτι του Ματσόλα).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς