16.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Από το «Μέχρι Τέλους» στη νέα αρχή…

Για δύο σεζόν ο Ολυμπιακός γύρισε την πλάτη του στις ελληνικές διοργανώσεις όμως ήρθε η ώρα της επιστροφής και οι Πειραιώτες είναι εδώ για να τα πάρουν όλα…

Οι Πειραιώτες είναι μια ομάδα καταδικασμένη να κυνηγάει τίτλους σε όποιο άθλημα κι αν αγωνίζονται κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Το ελληνικό μπάσκετ χρειαζόταν βαθιές τομές ώστε να γίνει και πάλι ανταγωνιστικό, αφού επί σειρά ετών κυριαρχούσε η αναξιοπιστία. 

Το σύστημα που το διοικούσε μεροληπτούσε πάντα υπέρ του αιώνιου αντιπάλου και αυτό θα άλλαζε μόνο με γενναίες αποφάσεις, όπως εκείνη που πάρθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου του 2019 στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που είχε σημαδευτεί από τις διαιτητικές αποφάσεις, οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο β’ ημίχρονο και να αποσύρουν την ομάδα τους από κάθε ελληνική διοργάνωση μέχρι να δουν ριζικές αλλαγές στο άθλημα.

Ακολούθησαν πολλά Δ.Σ. προκειμένου να βρεθεί λύση, όμως το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι το σύστημα είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια του. Όποια πρόταση κι αν έκανε ο Ολυμπιακός έπεφτε στο κενό, οι Ερυθρόλευκοι ήταν απελπιστικά μόνοι τους στον αγώνα που έδιναν για να έρθουν οι απαιτούμενες αλλαγές και κάπως έτσι φτάσαμε στα play offs εκείνης της σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός δεν βγήκε στο παρκέ του ΣΕΦ, επικυρώνοντας μόνος του την πτώση του στην Α2.

Πολλοί ήταν εκείνοι που λοιδορούσαν την ΚΑΕ για τις αποφάσεις της, όμως ακόμα περισσότεροι αυτοί που την στήριζαν. Ο δρόμος της εξυγίανσης δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας του στοίχιζε και στην Ευρώπη. Η ομάδα δεν έβρισκε αγωνιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα να μείνει για τρεις σερί σεζόν εκτός play offs της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

To βαρύ τίμημα και η επιστροφή

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το τίμημα προπάντων επειδή σε ένα τόσο δημοφιλές άθλημα σαν το μπάσκετ, δεν μπορούσε να κατακτήσει τίτλους. Ωστόσο, υπήρξαν και τα θετικά στοιχεία τα οποία δικαιώνουν την ΚΑΕ. Πρώτα απ’ όλα η πτώση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την ΕΟΚ. Ο επί χρόνια ηγέτης της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρησης έκανε τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει να πολεμάει με λύσσα τον σύλλογο του Πειραιά, όμως πλέον αποτελεί παρελθόν, δικαιώνοντας τους Ερυθρόλευκους για τον αγώνα που έδωσαν ώστε να έρθουν οι αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ.

Έπειτα το όφελος της Αναπτυξιακής ομάδας. Μια χούφτα πιτσιρικάδες ανέδειξαν το προσωπικό τους ταλέντο μέσα από τους αγώνες στην Α2, καταφέρνοντας στην περσινή σεζόν να πάρουν την άνοδο και να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στην Basket League μέσα από τα παρκέ και όχι στα χαρτιά όπως πολλοί ονειρεύονταν, προκειμένου να βρουν πάτημα και να… ξεσαλώσουν ξανά εναντίον της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στα παρκέ της Α1. Η ΚΕΔ πλέον έχει νέα σύνθεση, πρόεδρος της ΕΟΚ είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος και άπαντες θεωρούν ότι το ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε μια νέα πορεία.

https://athlosnews.gr/basket-league-epistrefei-me-nterbi-o-olybiakos-olo-to-simerino-programma/

Ο Ολυμπιακός όλο αυτόν τον καιρό έμεινε -ως όφειλε- αμέτοχος. Δεν στήριξε κανέναν υποψήφιο στις εκλογές με το σκεπτικό ότι μοναδικό χρέος της ομάδας δεν είναι να στηρίξει πρόσωπα, αλλά το ίδιο το μπάσκετ.

Σήμερα στις 16:30 υποδέχεται την ΑΕΚ σε έναν αγώνα ιστορικό. Μετά το τέλος του συστήματος το οποίο τον πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις, ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή. Τόσο για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού της χώρας, όσο και για το ίδιο το άθλημα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς