22.1 C
Athens

Δεν ιδρώνει στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ: Εννέα νίκες στα τελευταία δέκα ματς κόντρα στον ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ κατεβαίνει «λαβωμένος» στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς λόγω κορωνοϊού θα στερηθεί των υπηρεσιών 4 βασικών ποδοσφαιριστών του, σε μία αναμέτρηση που ούτως ή άλλως η παράδοση των τελευταίων ετών δεν είναι με το μέρος των Κρητικών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Super League στο επίσημο σάιτ της, ο Δικέφαλος του Βορρά περνάει… αέρας τα τελευταία 6 χρόνια από το Γεντί Κουλέ, μετρώντας 9 νίκες στα τελευταία 10 επίσημα ματς, με την τελευταία νίκη του ΟΦΗ να εντοπίζεται τον Φεβρουάριο του 2015 (3-1).

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του στα 21 τελευταία επίσημα, 18 από αυτά για το πρωτάθλημα. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του είναι το 2008!

Ο ΠΑΟΚ παλαιότερα δυσκολευόταν αρκετά στο Ηράκλειο αλλά την τελευταία δεκαετία έχει βρει την «φόρμουλα» για να φεύγει με θετικά αποτελέσματα και δίχως να… ιδρώνει τη φανέλα του.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάζει η διοργανώτρια αρχή:

Μεταξύ τους
Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει επεκτείνει την καλή παράδοση που είχε στην έδρα του κυρίως με τον ΟΦΗ και στο Ηράκλειο. Έχει κερδίσει συνολικά τα εννέα από τα 10 τελευταία επίσημα μεταξύ τους, ενώ το άλλο είναι μια ισοπαλία τον Ιούλιο του 2020 στο Ηράκλειο για τα Playoffs.

Ο ΟΦΗ νίκησε για τελευταία φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2015, 3-1 (11’ σουτ Τζορτζ, 34’ πέναλτι Λαμπρόπουλος, 82’ σουτ Κουτσιανικούλης – 52’ σουτ Παπαδόπουλος). Είναι και η μοναδική νίκη του στα 21 τελευταία επίσημα, 18 από αυτά για το πρωτάθλημα. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του είναι το 2008.

Στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά δυσκολευόταν. Χρειάστηκε να το επισκεφτεί για όγδοη φορά το 1980 για να κάνει νίκη. Έχει κερδίσει τώρα τα τρία από τα τέσσερα τελευταία εκεί και πέντε από τα εννέα τελευταία.

Πριν από αυτά τα εννέα, ο ΠΑΟΚ  είχε τέσσερις νίκες σε 35 επισκέψεις! Ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία στην έδρα του για το πρωτάθλημα, ενώ έχει μια νίκη στα εννέα τελευταία.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 23
Ισοπαλίες: 20
Νίκες ΠΑΟΚ: 45
Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 22
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Πέρσι
17.01.2021: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3 (48’ σουτ Τζόλης, 53’ σουτ Φερνάντο Βαρέλα, 67’ σουτ Κρμέντσικ. Στο 26’ αποβλήθηκε ο Βάτερμαν του ΟΦΗ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς