16.7 C
Athens

Super League: Ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο, εκτός έδρας δοκιμασίες για τους δύο Δικεφάλους

Η 5η αγωνιστική της Super League άνοιξε την αυλαία της χθες Σάββατο με τις πρώτες δύο αναμετρήσεις σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, με το κυρίως μενού να σερβίρεται σήμερα (3/10). Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και οι δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Ηράκλειο και Αγρίνιο αντίστοιχα είναι αυτές που ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στις 20:30 στο γεμάτο Φαληρικό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι με σπουδαία ιστορία αλλά και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει αλλαγμένη και ανανεωμένη την ομάδα του σε σχέση με τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη δεδομένου και των απουσιών, τη στιγμή που ο «λαβωμένος» στην άμυνα Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να χαλάσει τα πλάνα του Πορτογάλου θωρακίζοντας τον άξονά του.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς ξεχωρίζουν αυτά του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, σε ένα ματς που οι Κρητικοί δεν συμπλήρωσαν 20άδα και θα αγωνιστούν με αλχημείες και δίχως 4 βασικούς τους ποδοσφαιριστές ελέω κορωνοϊού, αλλά και η δύσκολη δοκιμασία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, που «καίγεται» για βαθμούς μετά και τη νέα ισοπαλία στη Λαμία την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον φορμαρισμένο ΠΑΣ Γιάννινα σε μία πρώιμη μάχη για την έκτη θέση και τα play-off, ενώ στις 20:30 το πρόγραμμα θα κλείσει στη Νίκαια με το ματς του Ιωνικού με τη Λαμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Super League:

ΣΑΒΒΑΤΟ (2/10)

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (16′ πέναλτι Φαν Βέερτ, 79′ Φεράρι – 85′ Σονί)

Άρης – Απόλλων 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ (3/10)

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (16:00)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ (16:00)

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (18:15)

Ιωνικός – Λαμία (20:30)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς