17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Φορμαρισμένος αλλά και… ψυλλιασμένος στο ελληνικό clasico

Το θριαμβευτικό διπλό στην Πόλη είναι ήδη παρελθόν και άπαντες στο Λιμάνι γνωρίζουν ότι στα ματς με τον Παναθηναϊκό δεν έχει ποτέ σημασία τι προηγήθηκε αλλά και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που χωρίζει τους δυο αιώνιους

Πάντα όταν ακολουθεί μια σειρά δύσκολων αγώνων πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν τα στατιστικά. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού ο Σεπτέμβριος είναι πάντα δύσκολος μήνας, περισσότερο επειδή η ομάδα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς της και καλείται να δώσει αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι Ερυθρόλευκοι φέτος έχουν κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση κι ας υπήρχε κάποια γκρίνια πριν από το ματς με τη Φενέρ. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ξεπεράσει μια σειρά αγώνων, έχοντας μοναδική απώλεια βαθμών μόνο στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Ατρόμητο.

https://athlosnews.gr/to-match-programme-tou-olybiakos-panathinaikos/

Η ισοπαλία με τους Περιστεριώτες αν και δεν ήταν καταστροφική έφερε μουρμούρες στην ομάδα του Πειραιά, όμως όσο περνούσε ο καιρός ο Ολυμπιακός σταθεροποιούσε την απόδοσή του και φτάσαμε στην επική νίκη της Πόλης, εκεί όπου ήρθε η αποθέωση!

Εξωπραγματική εμφάνιση μέσα σε μια έδρα που είναι από τις πιο καυτές στην Ευρώπη κι ένα αποτέλεσμα που μας έκανε όλους να παραμιλάμε!

Πριν τον αγώνα πολλοί ήταν εκείνοι που έγραφαν για τις γκέλες του Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τους έβγαλε όλους ψεύτες και πλέον έχει ως μοναδικό της στόχο να πάρει και το ελληνικό clasico κόντρα στον Παναθηναϊκό και να αποδείξει ότι στην Ελλάδα δεν την βλέπει κανείς.

https://athlosnews.gr/olybiakos-panathinaikos-oi-arithmoi-tou-ellinikou-clasico/

Μπορεί τα ρόστερ των δύο ομάδων να αποκαλύπτουν τη διαφορά της δυναμικότητάς τους, ωστόσο μέσα στο γήπεδο αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικά. Αυτό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας το γνωρίζουν άπαντες καλά. Από τον πρόεδρο της ομάδας, μέχρι τον τελευταίο της ποδοσφαιριστή, ξέρουν ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό οι συνθήκες θα είναι δύσκολες. Ακριβέστερα, περίεργες…

Ο αντίπαλος ζει και αναπνέει για αυτό το ματς, αφού το θεωρεί το σημαντικότερο της σεζόν! Και θα τα δώσει όλα για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι μια ήττα θα τον έφερνε στο -7 από την κορυφή μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές, αλλά πιθανότατα και εκτός εξάδας. Και δεν βάζουμε καν τον ψυχολογικό τομέα στην εξίσωση.

https://athlosnews.gr/olybiakos-panathinaikos-me-ton-martins-ston-pagko-de-chanei-stin-edra-tou-vids/

Αυτό φυσικά το γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό, όπως καλά θυμούνται και την κατάληξη αιώνιων ντέρμπι αμέσως μετά από μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες. Έπειτα από τον θρίαμβο στην Τουρκία, άπαντες ήξεραν ότι ακόμα δεν ήρθε η ώρα για πανηγυρισμούς, αφού ακολουθεί  αγώνας με τον αιώνιο αντίπαλο. Και σε περίπτωση που τον κερδίσουν κι αυτόν, σπάνε κάθε παράδοση που τους θέλει να κάνουν ένα στραβοπάτημα και πιστοποιούν ότι στην Ελλάδα δύσκολα θα βρουν αντίπαλο να τους κοντράρει…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς