21.5 C
Athens

Το μήνυμα του Ολυμπιακού στην Euroleague

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα άφησε υποσχέσεις αφού η ομάδα του Πειραιά ήταν καταιγιστική απέναντι στην Μπασκόνια την οποία ανάγκασε σε ρόλο θεατή.

Ο Ολυμπιακός φέτος καλείται να δίνει τις μάχες του χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έπειτα από μια μυθική καριέρα σταμάτησε το μπάσκετ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκοπεύει να καλύψει το κενό του μέσα από την ομαδική δουλειά.

Αυτό συνέβη στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην Ευρώπη, αφού οι Ερυθρόλευκοι με όπλο τους την πιεστική άμυνα δεν βρήκαν κανένα εμπόδιο από τους Βάσκους και τους ανάγκασαν σε συντριπτική ήττα.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς στη β’ περίοδο κατέρρευσαν απέναντι στον υπερηχητικό Ολυμπιακό που σε δόσεις ήταν σαν να έπαιζε μόνος του. Έχοντας τον Σάσα Βεζένκοφ σε εξαιρετική φόρμα, τον Μουστάφα Φαλ απόλυτο κυρίαρχο κάτω από τα καλάθια και μια ομάδα – καμικάζι που δεν άφηνε να πέσει κάτω τίποτα, ο Ολυμπιακός πρόσφερε ένα μαγικό βράδυ σε όσους πήγαν στο ΣΕΦ, κλειδώνοντας απόλυτα τους αντιπάλους του.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα ώστε να βγουν συμπεράσματα για το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Είναι όμως ασφαλές να πούμε ότι όσο οι παίκτες εκτελούν έτσι πιστά το πλάνο του προπονητή τους, οι Πειραιώτες θα χαρίζουν θέαμα στα παρκέ και θα μπορούν να ονειρεύονται ότι θα επιστρέψουν στα νοκ άουτ παιχνίδια και θα βρεθούν ξανά εκεί που ανήκουν: Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς