25.9 C
Athens

Βιλερμπάν – Ζάλγκιρις 88-76: Κόντρα στην παράδοση με την αύρα του Κώστα Αντετοκούνμπο! (vid)

Οι Γάλλοι έδειξαν με το καλημέρα τα… δόντια τους και υπέταξαν τη Ζάλγκιρις Κάουνας με το εμφατικό 88-76, σπάζοντας την παράδοση των προηγούμενων δύο ετών που είχε τους Λιθουανούς αήττητους στις τελευταίες 4 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Χρόνο συμμετοχής στο ματς πήρε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αφήσει το στίγμα του με δύο φάσεις βγαλμένες από NBA!

Μάλιστα για χάρη του Κώστα μετά τη λήξη του αγώνα έπαιξε και ο «Ζορμπάς» στα ηχεία του γαλλικού γηπέδου, σε μία ένδειξη αποθέωσης για την πολύτιμη συνεισφορά του Έλληνα άσου στην πρώτη νίκη της ομάδας του.

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε κάθε σημείο του αγώνα, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους περιφερειακούς τους σουτέρ (11/23 τρίποντα) κατάφεραν να περιορίσουν – αιφνιδιάσουν τους Λιθουανούς που πίστευαν ότι θα έχουν εύκολο βράδυ πρεμιέρας στη Βόρεια Γαλλία.

Δίκαιη νίκη για τη Βιλερμπάν, παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια της Ζλαγκίρις για να επανέλθει στο ματς στην τρίτη περίοδο, σε μία πρεμιέρα με πολλές εκπλήξεις και εντυπωσιακές φάσεις στη Euroleague.

Ο απόλυτος MVP για τους γηπεδούχος ήταν Έλι Οκόμπο με 9/9 σουτ και 23 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-46, 63-53, 88-76

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς