17.4 C
Athens

Του Μαρτίνς η ομαδάρα…

Ένας άκρως ερωτικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για μια βραδιά που ανέδειξε κάποιες αλήθειες και έκανε τους φίλους του να ερωτευτούν την ομάδα τους ακόμα περισσότερο.

 

Ήταν θέμα χρόνου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να δέσουν και να αποδώσουν το ποδόσφαιρο που περιμέναμε να δούμε. Στο ξεκίνημα της χρονιάς υπήρξαν εμφανίσεις οι οποίες προβλημάτισαν τον κόσμο της, όμως περισσότερο από όλους προβληματίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όμως η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας στην Τουρκία έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ομάδα του Πειραιά και φέτος δεν αστειεύεται. Αντίθετα, το ρόστερ της είναι το πιο πλήρες ίσως και στην ιστορία της και οι ποδοσφαιριστές που το αποτελούν μπορούν να πάνε τον Ολυμπιακό ψηλά.

Η κίνηση που κλείδωσε χθες τους Τούρκους ήταν η χρησιμοποίηση του Μπα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός έχασε λίγο στην ανάπτυξη αφού ο Αφρικανός περνούσε τη σέντρα μόνο για να γεμίσει τους χώρους και να δίνει ένα στήριγμα στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως στην άμυνα η Φενέρ δεν μπορούσε να επιτεθεί από τα πλάγια αφού έβρισκε μπροστά της ένα τείχος…

 

Το γρήγορο γκολ απέβαλε το άγχος, ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ γερά και δεν είχε πανικό στην όποια πίεση του ασκήθηκε και κάπως έτσι η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο εμφατικό 3-0 στην Κωνσταντινούπολη. Μια νίκη από εκείνες που γράφονται με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του συλλόγου, από εκείνες που κάνουν τους οπαδούς να ερωτεύονται παράφορα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι άρρωστος με το ποδόσφαιρο. Φέτος στο ξεκίνημα άκουσε πολλά από κάποιους όμως ευτυχώς που τα λόγια δεν τον αγγίζουν και συνέχισε το έργο του, παρουσιάζοντας το χθεσινό θαύμα.

Θυμηθείτε τη φετινή πρεμιέρα με την Αντβέρπ στο Φάληρο. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κινδυνεύσει ακόμα και με ήττα, επειδή δέχθηκαν αφόρητη πίεση όταν ισοφαρίστηκαν. Χθες στην Πόλη η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

 

Η ομάδα του Πειραιά έχοντας αποκτήσει ρυθμό έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε ρόλο θεατή. Ο Τικίνιο με τους Μασούρα και Αγκιμπού ήταν πραγματικά κυρίαρχοι και παρασυρόμενοι από την εκπληκτική άμυνα του Ολυμπιακού έκαναν τα εύκολα – δύσκολα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο Έπος της Πόλης.

Τέτοια ήταν η χθεσινή νίκη. Ένα έπος. Μια βραδιά από εκείνες που μεγαλώνουν το όνομα του συλλόγου και δημιουργούν οπαδούς. Ο Πέδρο Μαρτίνς έστησε μαεστρικά τον Θρύλο και οι ποδοσφαιριστές του ανέβασαν ένα θεατρικό έργο που έκανε όποιον θεατή το παρακολούθησε να χειροκροτεί πολλή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

 

Οι Πειραιώτες είναι στην κορυφή του ομίλου τους και θέλουν 4 βαθμούς σε έξι αγώνες προκειμένου να κλειδώσουν την επόμενη φάση. Όμως αυτό που κέρδισαν χθες, ήταν η εμπιστοσύνη του κόσμου τους. Όχι αυτού που θα την ακολουθεί παντού πιστά, αλλά αυτού που γκρινιάζει για τα πάντα και δεν έχει υπομονή.

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει η ομαδάρα του Μαρτίνς. Ας σταματήσουμε να μουρμουράμε κι ας τον απολαύσουμε γιατί φέτος αυτοί οι παίκτες δείχνουν ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς