20.5 C
Athens

Σπανούλης: Πήγα στον Ολυμπιακό γιατί ήθελα να ηγηθώ, είμαι δεμένος με τον σύλλογο

Αναδρομή στη σπουδαία καριέρα του έκανε ο Βασίλης Σπανούλης που αναφέρθηκε στην επιλογή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό αλλά και να πει το οριστικό «αντίο» στην ενεργό δράση

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τη μέρα που ο Βασίλης Σπανούλης είπε το οριστικό αντίο στην ενεργό δράση, ενώ πριν από μερικά 24ωρα η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον εμβληματικό αρχηγό της με μια εξαιρετική εκδήλωση στο ΣΕΦ.

Ο Σπανούλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 και έκανε μια μεγάλη αναδρομή στην καριέρα του, αναφέρθηκε στην επιλογή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό και χαρακτήρισε συνειδητή την απόφαση της αποχώρησης του από τη δράση.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης του:

Για το τι έγινε και αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό: «Ήταν μία συνειδητή απόφαση. Είμαι ένας άνθρωπος που πατάει στην γη. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα να πάω σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και να ηγηθώ μίας προσπάθειας να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες. Το ήθελα πάρα πολύ. Από μικρό παιδί ήθελα να είμαι σε μία ομάδα που ήθελε να ξανανέβει στην κορυφή της Ελλάδας και Ευρώπης.

Ακόμα και όταν ήμουν στο Μαρούσι, πάντα συζητούσα με τον Ολυμπιακό, γιατί ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο καλύτερος εκείνη την εποχή, ήταν πρώτος και είχε πάρει ευρωπαϊκά. Οπότε ήθελα να πάω να πετύχω κάτι με τον Ολυμπιακό. Και κάπου η ψυχοσύνθεση με τον Ολυμπιακό με έκανε να θέλω να πάω. Όπου και αν αγωνίζομαι όμως δίνω και την ψυχή μου. Αυτό έκανα και στο Μαρουσι και στον Παναθηναϊκό.

Την τελευταία χρονιά στον Παναθηναϊκό σίγουρα έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά περισσότερο αυτό που ήθελα ήταν να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μίας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό με εκατομμύρια κόσμο. Πίστευα ότι αυτό θα με έκανε να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ. Ήταν ένα ρίσκο, για εμένα δεν υπάρχει ρίσκο, αλλά μόνο να έχεις αυτοπεποίθηση και να στηρίζεις την επιλογή σου. Και εγώ πίστευα πάρα πολύ σε αυτή την κίνηση».

 

Για την αποχώρηση του: «Για πολλούς αθλητές δεν είναι εύκολο, πολλά παιδιά έχουν ψυχολογικά προβλήματα με αυτό, αφού σου λείπει η προβολή και είσαι μόνος σου. Για εμένα δεν ίσχυε αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ συνειδητοποιημένος σε όλες μου τις επιλογές. Το δούλευα αυτό στο μυαλό μου και όταν το κάνεις αυτό, κάποια στιγμή υπάρχουν κάποια περιστατικά που σε οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

Πολλές φορές τα έβαλα και με την φύση, γιατί ενώ ήμουν τυχερός και δεν είχα τραυματισμούς στην καριέρα μου, στο τέλος η υπερβολική προπόνηση που έκανα και τα πολλά λεπτά συμμετοχής είχαν ως αποτέλεσμα να έχω κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Τα έβαλα με την φύση, ο εγωισμός και το πάθος μου με το μπάσκετ με έκανε να τα ξεπεράσω αυτά.

 

Εγώ είμαι ένας παίκτης και άνθρωπος που θέλει να είναι πρωταγωνιστής, με την καλή έννοια, θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή. Από την στιγμή που αυτό δεν γινόταν να συμβεί, συν ότι το σώμα μου άρχισε να με προδίδει, ήταν μία απόφαση που πήρα. Είμαι περήφανος που πήρα αυτή την απόφαση. Είμαι γεμάτος. Δεν έχω κενά στην ψυχή μου και το μυαλό μου και πραγματικά απολαμβάνω την ζωή μου»

Για το αν αισθάνεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό: «Χωρίς δεύτερη σκέψη στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πλέον είναι σαν οικογένεια. Έχω ζήσει την μισή μου καριέρα στον Ολυμπιακό. Τα παιδιά μου υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Έχω δεθεί με την ομάδα. Όταν είμαι αρχηγός της ομάδας τόσα χρόνια, όταν έχω περάσει την διαδικασία της σχέσης με τον κόσμο, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, έχει ριζώσει στην καρδιά μου και την ψυχή μου.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού είμαι ένας άνθρωπος που δένομαι συναισθηματικα με την ομάδα και τους ανθρώπους. Μόνο αν δεθώ συναισθηματικά με μία ομάδα μπορώ να δώσω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και πάντα βάζω το συναίσθημα πάνω από όλα».

Για το τι σημαίνει το μπάσκετ για αυτόν: «Για εμένα το μπάσκετ πάντα ήταν τρόπος ζωής. Γεννήθηκα με αυτό το μικρόβιο, την αγάπη και πάντα ό,τι έκανα στο μπάσκετ έβαζα μπροστά στο συναίσθημα και την αγάπη για το άθλημα.

Το μπάσκετ για εμένα δεν ήταν μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά για όλη την ημέρα. Ακόμα και όταν κοιμόμουν οραματιζόμουν πράγματα. Πάντα προσπαθούσα να γίνω καλύτερος παίκτης και πώς θα γίνω καλύτερος συμπαίκτης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς