15 C
Athens

Ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει παράρτημα κανενός

«Είναι πρωτόγνωρο να υπάρχει συνιδιοκτησία των δύο αιωνίων στα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή», γράφει ο Γιώργος Σπανουδάκης

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό που επικρατεί στα social media, για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού που έχουν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό. Κατά κύριο λόγο στον Βέργο, αλλά και στα σενάρια για τον Μανθάτη.

Δεν βάζω στο ίδιο καζάνι τον Καμπετσή, αφού δεν είναι ίδια περίπτωση, παρ’ ότι και αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Αυτό το σκηνικό κάνει πολλούς να μιλούν για… πράσινο παράρτημα του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» (όπως και να το δεις) διευκολύνουν τον Παναθηναϊκό στην απόκτηση των «δικών» τους παιδιών.

Άλλωστε είναι πρωτόγνωρο να υπάρχει συνιδιοκτησία των δύο «αιωνίων» στα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή. Αυτό που συμβαίνει κατ’ ουσία με τον Βέργο, όπου ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε ως ελεύθερο, αλλά μ’ ένα μεγάλο ποσοστό των δικαιωμάτων του να παραμένουν στον Ολυμπιακό.

Τουλάχιστον τόσα χρόνια που φέρναμε παίκτες από τη Λατινική Αμερική έτσι το λέγαμε… συνιδιοκτησία. Εάν θέλετε να το «βαφτίσουμε» αλλιώς το συζητάμε, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον Μανθάτη, εάν ολοκληρωθεί και αυτό το deal.

Για να το ξεκαθαρίσουμε όλο αυτό το αλισβερίσι δεν έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά δεν ευθύνονται σε κάτι, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και δεν νομίζω ότι θα έχουν και οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι μια ευκαιρία για εκείνα. Θα δουλέψουν με έναν εξαιρετικό προπονητή και θα φορέσουν τα χρώματα μιας ομάδας με πολύ βαριά φανέλα.

Όμως ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ παράρτημα κανενός.

Αντιθέτως… παράρτημα του «αιωνίου αντιπάλου» μπορεί να γίνει μόνο μια διοίκηση που έτυχε να βρίσκεται στην ιδιοκτησία μιας ΠΑΕ.

Και σε αυτό το κομμάτι δεν είχα καμία αμφιβολία για τις διαθέσεις της παρέας Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι είναι «κοντά» στον ομόλογό του στον Ολυμπιακό.

Είναι επίσης γνωστό ότι τον συμβουλεύεται σε πολλά θέματα, ακόμη και ποδοσφαιρικά!

Προφανώς και δεν ήταν τυχαία η μετακόμιση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα με την οποία έχει «κανάλι» ο Ολυμπιακός.

Προφανώς και δεν είναι τυχαία τα όσα ακούγονται και ενδεχομένως να γίνονται για τον Μολέδο που δεσμεύεται με ρήτρα με τον Παναθηναϊκό.

Δεν λέμε κάτι… αποκλειστικό. Ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική.

Τώρα εάν λειτουργεί ως… παράρτημα, τα γεγονότα το μαρτυρούν.

Εάν το μοναδικό «αμάρτημα» της διοίκησης Αλαφούζου, τότε θα είχαμε πολλούς λόγους να κάνουμε ΕΔΕ!

Ωστόσο το συγκεκριμένο σχήμα έχει διασύρει με κάθε τρόπο την παρουσία του στο «τριφύλλι», οπότε το θέμα έχει ξεφύγει από τα απλά όρια της ανάλυσης και της δημόσιας κριτικής.

Πάντως όταν παίζεις με τη φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς