22.5 C
Athens

Πρώτες νίκες στο Champions League για Αταλάντα και Ζενίτ (vid)

Την παρθενική της νίκη στο φετινό Champions League σημείωσε η Αταλάντα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης.

Οι Μπεργκαμάσκι «καίγονταν» για τη νίκη στο Μπέργκαμο μετά το 2-2 της πρεμιέρας στην Ισπανία κόντρα στη Βιγιαρεάλ και παίζοντας με υπομονή αυτή ήρθε απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις (1-0) που στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει με ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ελία στην πραγματικά μεγάλη στιγμή τους στην αναμέτρηση, όμως δεν το έκαναν και η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι που είχε δει το αυτογκόλ του Λάουπερ να ακυρώνεται μέσω VAR στο 17′, προηγήθηκε στο 68′.

Ο Σαπάτα έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε στην περιοχή για τον Πεσίνα που με δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Ο Μούριελ στις καθυστερήσεις έχασε την ευκαιρία να γράψει το 2-0 καθώς ο Φον Μπάλμος απομάκρυνε εντυπωσιακά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Αταλάντα – Γιουνγκ Μπόις 1-0 (68′ Πεσίνα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αταλάντα 4

Γιουνγκ Μπόις 3

Βιγιαρεάλ 1 *

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 *

 

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ ΚΑΙ Η ΖΕΝΙΤ, 4-0 ΤΗ ΜΑΛΜΕ

Εκτός από την Αταλάντα και η Ζενίτ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον 8ο όμιλο επικρατώντας πολύ εύκολα με 3-0 της φοβισμένης Μάλμε στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ζενίτ έβγαλε από τα ταμεία της το καλοκαίρι το ποσό των 12.000.000 ευρώ για να φέρει στην Ευρώπη τον ταλαντούχο Κλαουντίνιο και ο Βραζιλιάνος έχει ξεκινήσει την απόσβεση με τις εμφανίσεις του.

Το βράδυ της Τετάρτης (29/9) ο 24χρονος μεσοεπιθετικός – μετρά 5 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα Ρωσίας – έσπασε το ρόδι και στο Champions League στη 2η συμμετοχή του.

Μόλις στο 9ο λεπτό κόντρα στη Μάλμε και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Σουηδών, ο Κλαουντίνιο βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε εύστοχα μετά το γύρισμα του Σάντος από τα αριστερά για το 1-0.

 

Το 2-0 ήρθε στο 49ο λεπτό στην Αγία Πετρούπολη με τον Κουζιάγεφ. Ο μεσοεπιθετικός του ρώσικου συλλόγου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά τη γλυκιά σέντρα του Ρακίτσκι που είχε προωθηθεί για το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάλκομ.

 

Από εκεί και έπειτα οι Σουηδοί κατέρρευσαν, αφού στο 56′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αχμέντχοτζιτς. Ο Σουτόρμιν στο 80′ με σουτ με το αριστερό σημείωσε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βέντελ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Ζενίτ – Μάλμε 4-0 (9′ Κλαουντίνιο, 49′ Κουζιάγεφ, 80′ Σουτόρμιν, 90+5′ Βέντελ)

Γιουβέντους – Τσέλσι (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γιουβέντους 3 *

Ζενίτ 3

Τσέλσι 3 *

Μάλμε 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς