18 C
Athens

Ολυμπιακός: Πρέπει να κολυμπήσει από νωρίς στα βαθιά

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στη φετινή Euroleague η οποία πρέπει να τον βρει από την πρώτη κιόλας ημέρα προετοιμασμένο για τα πάντα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κληθούν να δώσουν δύσκολες αναμετρήσεις μέσα στον Οκτώβριο και θα πρέπει να τρώνε σίδερα από την πρεμιέρα κιόλας, αφού το πρόγραμμά τους στην Ευρώπη είναι φωτιά.

Οι Πειραιώτες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές θα τεθούν αντιμέτωπο με ισπανικές ομάδες. Η αρχή θα γίνει στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή (1/10) κόντρα στην Μπασκόνια. Μια πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη και μπορεί να κρύβει παγίδες, κάτι που δεν αποτελεί εξαίρεση και για τους Ερυθρόλευκους.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ και πάλι στο ΣΕΦ, ενώ η τρίτη αγωνιστική θα τον βρει στην Βαρκελώνη, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες την 4η αγωνιστική υποδέχονται την Ζαλγκίρις που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στον κακό τους δαίμονα, ενώ η πεντάδα των αγώνων – φωτιά κλείνει στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι σε μια περίοδο που οι ομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμες, ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο και θα πρέπει να μπει με το μαχαίρι στα δόντια προκειμένου να μη χάσει έδαφος στη μάχη της πρόκρισης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει τους παίκτες του για αυτό και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ζουν και αναπνέουν για την έναρξη της σεζόν.

Μιας σεζόν που όλοι επιθυμούν να σηματοδοτήσει την επιστροφή της ομάδας στα play offs της Ευρωλίγκας, αλλά και στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Για να ισχύει λοιπόν το «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», θα πρέπει να ξεπεραστεί το «κάθε αρχή και δύσκολη»…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς