20.9 C
Athens

Εθνικιστικές και οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας οι κουκουλοφόροι στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Εθνικιστές δηλώνουν οι μαθητές που προκαλούν τα βίαια επεισόδια τις τελευταίες δύο ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ, όπως δήλωσε καθηγητής του σχολείου στο Thestival, πρόκειται για οπαδούς συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας με εμπειρία σε επεισόδια:

«Πρόκειται για μαθητές των δύο σχολείων που δηλώνουν εθνικιστές. Είναι οπαδοί συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας και έχουν εμπειρία από επεισόδια και πορείες. Μας λένε ότι δεν ανέχονται να έρχονται έξω από το σχολείο υποστηρικτές αντίθετης ιδεολογίας και να διαδηλώνουν. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η πλειοψηφία των μαθητών θέλει να έρθει στο σχολείο για να μορφωθεί και όχι να μαλώνει για τις ιδεολογικές διαφορές».

«Είμαστε εθνικιστές, ήρθαν κάτι κομμουνιστές και τους κάναμε ντου»

Μαθητής του ΕΠΑΛ μίλησε στο thestival για τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τους ίδιους εθνικιστές και τους φοιτητές που έκαναν την αντιφασιστική πορεία «κομμουνιστές».

«Πριν από λίγες μέρες ήρθαν κάτι κομμουνιστές να μοιράσουν φυλλάδια και τους διώξαμε με τις κλωτσιές. Χθες ήρθαν έξω από το σχολείο και μας φώναζαν να βγούμε έξω. Μας έλεγαν φασίστες και τέτοια. Τους κάναμε ντου. Χτυπήθηκαν και κάποιοι από εμάς. Καταρχάς αυτοί είναι μεγαλύτεροι από εμάς και έρχονται να μας κάνουν μαγκιά. Εμείς δεν φωνάξαμε μεγαλύτερους. Είμαστε εθνικιστές και δεν έχει σχέση αυτό με ομάδες και συνδέσμους. Οι συμμαθητές μας μας λένε ότι καλά κάνουμε. Κάποιοι συμμαθητές μας κράζουν γιατί είναι αριστεροί».

Από τα σημερινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά 15 και 17 ετών, ενώ έγιναν πέντε προσαγωγές με τις τρεις να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς