17.8 C
Athens

Μαρτυρία από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ», απειλούσαν να μας κρεμάσουν

Καταγγελία στα ΜΜΕ έκανε, κλαμένη, μια ανήλικη μαθήτρια από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, λέγοντας πως δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους που βρίσκονται μέσα στο σχολείο, κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης.

Η κοπέλα, που ανήκει στο 15μελές, σοκαρισμένη διηγήθηκε ότι τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο τη χτύπησαν, την κλότσησαν και την έβγαλαν έξω από το κτίριο.

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα, που φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και μάλιστα απέσπασε τα εύσημα από τη νεολαία της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησε ως ορμητήριο το προαύλιο του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στην πλευρά των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν για τα χθεσινά επεισόδια.

«Χαιρετούσαν ναζιστικά, φώναζαν ‘Χάιλ Χίτλερ’ και απειλούσαν να μας κρεμάσουν», κατήγγειλε ένας πολίτης, που βρέθηκε έξω από το σχολείο, ενώ οι φοιτητές με τη σειρά τους κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία προστάτεψε τους κουκουλοφόρους και επιτέθηκε με χημικά στους συγκεντρωμένους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς