24 C
Athens

Ερυθρόλευκη πρόκριση στο Βέλγιο με Γενιτσαρίδη και Ζιώγα!

Ο Ζιλ Κουτίνιο έριξε στο ματς τις Γενιτσαρίδη και Ζιώγα, με τις Ελληνίδες αθλήτριες να τον δικαιώνουν απόλυτα - Κομβικά τα σέρβις της εκπληκτικής Γιώτα στο τρίτο σετ όπου ο Ολυμπιακός έκανε απίθανη ανατροπή από το 8-1!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Βέλγιο! Η ομάδα του Ζιλ Κουτίνιο βρήκε τα δύο σετ που χρειαζόταν για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Champions League.

Με δυναμική εμφάνιση στο πρώτο σετ και τεράστια ανατροπή στο τρίτο, οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν τα δύο απέναντι στη μαχητική Αστερίξ στο Μπέβερεν και συνεχίζουν τη διαδρομή προς τα αστέρια (φάση ομίλων).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η έναρξη της αναμέτρησης βρήκε τον Ολυμπιακό με ψυχολογία από την εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας και εύκολα έκανε το 0-1 στα σετ. Η διαφορά άνοιξε με τις επιθέσεις της Παραΐμπα (10-13), ενώ ανέβασαν ρυθμό οι Χίπε – Σάλας για το 14-20, με τη Γιώτα σε πρώτο χρόνο να κλείνει το σετ (20-25).

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο σετ όπου οι Βελγίδες ανέβασαν την απόδοση τους στο μπλοκ-άμυνα και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Κουτίνιο να τελειώσει τις φάσεις. Η Μάρινγκ και η Ντε Βίβερ έπαιρναν τον έναν πόντο μετά τον άλλον για το 19-12, ενώ το 1-1 έκαναν η Γκίλσον και η Οβεργουότερ.

Οι Ερυθρόλευκες έχασαν την ψυχραιμία τους στο τρίτο σετ, με τον Κουτίνιο να αλλάζει πλάνα και να χρησιμοποιεί διαγώνια τη Ζιώγα και τη Γενιτσαρίδη αντί της Σάλας. Η ακραία του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που με τα δικά της σέρβις ψαλίδισε τη διαφορά η οποία είχε εκτοξευτεί στο 8-1 και έτσι ξεκίνησε η αντεπίθεση.

Με άσο της Γιώτα και επίθεση της Γενιτσαρίδη η ομάδα του Κουτίνιο έκανε την προσπέραση (16-17) και διατήρησε το μομέντουμ για να φτάσει στην πρόκριση με άκρως ελληνική σύνθεση. Οι φιλοξενούμενες δεν κοίταξαν ποτέ πίσω και με την επίθεση της Γενιτσαρίδη έκαναν το 1-2 στα σετ και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μινσκ από τη Λευκορωσία.

Η γηπεδούχος ομάδα τα παράτησε στο τέταρτο σετ και ο Ολυμπιακός με ελάχιστες αλλαγές και την Κακουράτου αντί της Κελεσίδη να παίρνει χρόνο έφτασε εύκολα και στη νίκη χάρη στην επιτυχημένη επίθεση της Ζιώγα.

ΤΑ ΣΕΤ: 1-3 (20-25, 25-14, 18-25)

*Οι πόντοι της Αστερίξ προήλθαν από 4 άσους, 39 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 46 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς