12.5 C
Athens

Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1: Διασυρμός για τους… φιλάνθρωπους Βολιώτες!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει την αντίδραση που τόσο πολύ χρειαζόταν μετά τις μαζεμένες «σφαλιάρες» σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη και απέναντι στον πρωτοπόρο -μέχρι πρότινος- Βόλο βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία και ανεξήγητους χώρους για να το καταφέρει, επικρατώντας με το εμφατικό αλλά και άνετο, από κάθε άποψη, 5-1.

Με τον Κλέιμαν να είναι απλός παρατηρητής και την άμυνα του Βόλου διάσπαρτη και χωρίς ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός βρήκε το τέλειο «θύμα», μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, για να αποδείξει ότι ο αγωνιστικός του σφυγμός δεν έχει χαθεί από το ξεκίνημα της σεζόν.

Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα για τους γηπεδούχους, που είχαν μόλις 9 σουτ στην εστία, αλλά ευτύχησαν να σκοράρουν 5 φορές με το εντυπωσιακό 55% στην ευστοχία.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί 2-0 με τη συμπλήρωση μόλις τεσσάρων λεπτών αγώνα στη Λεωφόρο κόντρα στον πρωτοπόρο Βόλο, βγάζοντας μία πρώτης τάξεως αντίδραση μετά τις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη.

Οι Πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν ψηλά την άμυνα του Βόλου και προηγήθηκαν στο 3′, όταν ο Κλέιμαν υπέπεσε σε πολύ σημαντικό λάθος με ντρίπλα εντός της μεγάλης περιοχής, με τον Καρλίτος να το εκμεταλλεύεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ανάλογη κατάληξη είχε και το πλασέ του Ιωαννίδη για το γρήγορο 2-0 ένα λεπτό αργότερα, με την άμυνα των Θεσσαλών να μαρκάρει με τα μάτια.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κανονικό πάρτι απέναντι στον Βόλο μετά τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 4-0, μετά τα απανωτά και αβίαστα λάθη στην άμυνα των Θεσσαλών αλλά και την οξυδέρκεια του Καρλίτος, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.

Ο Ισπανός επιθετικός έβγαλε μία υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό στο δεύτερο δοκάρι λίγο μετά την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να πετάγεται και με προβολή να σημειώνει το 3-0 υπέρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

 

Το 4-0 έγινε από τον Βιτάλ με εκτέλεση πέναλτι. Ένα ακόμη δώρο από την άμυνα του Βόλου.

Οι πρωτοπόροι -μέχρι σήμερα- Θεσσαλοί δεν πιστοποίησαν σε κανένα σημείο του αγώνα την αγωνιστική τους φόρμα και κατάφεραν απλώς να μειώσουν το σκορ σε 4-1 με κεφαλιά του Γκιουλέν στο 58′.

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» βρήκε κι άλλο τέρμα, ξανά με τον Καρλίτος που μετά από εναέρια… ασίστ του Βέλεθ βρήκε το δεύτερο τέρμα του στο ματς, άμα την επιστροφή του στην ενδεκάδα.

Παναθηναϊκός – Βόλος: 5-1

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κότσιρας, Βέλεθ(76᾽ Σάρλια), Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος(76᾽ Μαουρίσιο), Ρούμπεν, Καρλίτος(70᾽ Μακέντα), Ιωαννίδης(70᾽Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ

Βόλος: Κλέιμαν, Γκρίλο, Πουρίτα, Φεράρι, Ρομέρο(46᾽ Γκιουλέν), Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ρεγκατίν(74᾽ Σοάρες), Φερνάντες(74᾽ Τερεζίου), Φαν Βέερτ(74᾽Βοϊτκόφσκι), Ροσέρο(46᾽ Μπαριέντος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς