16.4 C
Athens

Πασχαλάκης για πρόκριση και ΠΑΟΚ για Champions League

Αν δεν ήταν ο Πασχαλάκης να κρατήσει χαμηλά το σκορ, αυτή τη στιγμή θα συζητούσαμε για τον ΠΑΟΚ που περιμένει την κλήρωση του Europa κι όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι * Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της Μπενφίκα που έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ, αλλά, όταν έφτανε στην εστία του Πασχαλάκη για να εκτελέσει, υπήρχε το τείχος: ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Και καλά, ο Κρέσπο είχε σωστές τοποθετήσεις και κάλυψε πολλές φορές την πλευρά του Βιερίνια που έπρεπε να ξεκουράζεται από νωρίς, ωστόσο ο Παχαλάκης έδωσε μισή πρόκριση στον ΠΑΟΚ που είχε την ευκαιρία του, έκανε γκολ και είναι μέσα στο παιχνίδι.

Περιμένει στην Τούμπα για την οριστική επιτυχία, αλλά, έχετε το νου σας: η Μπενφίκα θα είναι πολύ διαφορετική και έχει πλούσιο οπλοστάσιο για να κερδίσει πρόκριση εκτός έδρας. Αφήστε που κι ο ΠΑΟΚ, όταν παίζει στην Τούμπα τα μεγάλα παιχνίδια, δεν είναι το καλύτερό του.

Εχουμε χρόνο ακόμη μέχρι τη ρεβάνς… Προς το παρόν υπάρχει ένα αποτέλεσμα που είναι απόλυτα θετικό και αυτή είναι η ουσία. Θα χτίσεις πάνω σε αυτό μια μεγάλη επιτυχία και θα αποδείξεις ότι έφτασε και η δική σου ώρα να γευτείς αυτός που ο Ολυμπιακός το είχε κάθε χρόνο και έπαιζε στην Ελλάδα σχεδόν χωρίς αντίπαλο.

Αλλάζει ο ΠΑΟΚ επίπεδο. Αλλάζει με αποτελέσματα σαν την ισοπαλία στο Ντα Λουζ. Χρειάζεται τύχη και την ικανότητα μερικών τουλάχιστον από τους ποδοσφαιριστές του για να αντέξει στην πίεση μιας ομάδας που γνωρίζει εννιά χρόνια τώρα στη σειρά πως είναι να παίζεις στους ομίλους.

Και εσύ, μικρέ μου ΠΑΟΚ, θα τη σταματήσεις αυτή την συνεχή παρουσία μιας μεγάλης ομάδας, επειδή είναι η ώρα να μπεις και εσύ στο κλαμπ των μεγάλων.

Σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, σπουδαία για μια πόλη που δεν ξέρει τι είναι ένας όμιλος Champions League και το γεύεται χρόνια τώρα μέσα από την τηλεόραση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς