17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Δουλειά, σκορ κι αυτοπεποίθηση

Στους δύο αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός για το κύπελλο Ελλάδας έχει αντιμετωπίσει αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν.

Στη νίκη επί του Ηρακλή είδαμε έναν αφηνιασμένο Ντόρσεϊ να κάνει ότι θέλει όση ώρα ήταν στο παρκέ και να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο μέσα στο Ιαβνώφειο. Ο ομογενής γκαρντ έδειξε τις επιθετικές του αρετές και ήταν ο κορυφαίος στο παρκέ. Δε δίσταζε να «πυροβολεί» μόλις έβρισκε χώρο, ενώ τα πήγε καλά και στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, φάνηκαν οι οργανωτικές αρετές του Γουόκαπ, αλλά και το πόσο απαραίτητο ήταν να αποκτηθεί ένας ψηλός σαν τον Φαλ. Ο Γουόκαπ έχει ξεκινήσει να μαθαίνει τους συμπαίκτες του και αυτό βγαίνει και στο παιχνίδι της ομάδας. Ειδικά με τον Βεζένκοφ πλέον βρίσκονται με κλειστά τα μάτια και βγάζουν μερικές πολύ όμορφες φάσεις.

Ο Γουόκαπ είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που πέρυσι έλειψαν από το παιχνίδι της ομάδας. Σουτάρει αξιόπιστα, πασάρει με χίλιους τρόπους, ενώ όταν χρειαστεί μπουκάρει στο καλάθι και είτε τελειώνει τις φάσεις, είτε σπάει την μπάλα σωστά έχοντας πρώτα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το σουτ.

Ο Φαλ δίνει μεγάλο βάθος μέσα στη ρακέτα. Πραγματικό θηρίο. Η προσθήκη του μόνο καλό κάνει στην ομάδα, αφού ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν παίκτη – φόβητρο για τους αντιπάλους του, ο οποίος δείχνει να έχει και καλές επιθετικές κινήσεις. Με τους ψηλούς της Euroleague βέβαια τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα, όμως δείχνει ότι μπορεί να προσθέσει τα στοιχεία που δεν είχε στη fropnt line πέρυσι η ομάδα του Πειραιά.

Φέτος ο Κώστας Σλούκας θα παίρνει περισσότερα λεπτά ξεκούρασης. Ο Γουόκαπ μπορεί να έχει τον ρόλο του στο παρκέ και να του δίνει τις απαραίτητες ανάσες ώστε να μη σκάει από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο ευεργετική είναι για το παιχνίδι του Ολυμπιακού η προσθήκη του Αμερικάνουν γκαρντ και για αυτό τον λόγο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στο ομαδικό παιχνίδι των Πειραιωτών. Όποιος παίκτης και να βρεθεί στο παρκέ, κάτι δίνει. Αυτό το στοιχείο κάνει τις μεγάλες ομάδες ακόμα μεγαλύτερες. Το να παίρνεις το 100% των παικτών στους αγώνες είναι κάτι που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και δυναμώνει μια ομάδα.

Ούτε ο Κολοσσός, ούτε ο Ηρακλής είναι μεγέθη που προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός σε λίγες μέρες μπαίνει στη μάχη της Euroleague κι εκεί θα έχει την ευκαιρία να μετρηθεί με τις ομάδες του επιπέδου του, ώστε να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος.

Όμως από παιχνίδια σαν αυτά, μια ομάδα δυναμώνει το μέταλλό της και αποκτά ρυθμό για τα δύσκολα. Και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται στον Πειραιά, αφήνει μόνο καλές εντυπώσεις…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς