21.2 C
Athens

Από… χωράφι το διάγγελμα του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη (pics, video)

Μαγνητοσκοπήθηκε μακριά από κόσμο • Οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα για την άφιξή του

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να περπάτησε στους δρόμους στο Βαθύ και να συνομίλησε με τους πολίτες, ωστόσο σε ό,τι αφορά το διάγγελμά του επέλεξε να το απευθύνει από ένα σημείο του νησιού μακριά από κόσμο, στη θέση Κάστρο-Πανόραμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, «ένα αλώνι στη θέση Κάστρο-Πανόραμα με την υπέροχη θέα όλου του λιμανιού του Βαθέως ήταν η θέση που στάθηκε ο πρωθυπουργός, χωρίς πόντιουμ και ανακοίνωσε το διάγγελμα εξόδου απο τα μνημόνια».

Το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε σε συνθήκες μυστικότητας και μακριά από τις κάμερες και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η πρόσβαση στο σημείο που έγινε το τηλεοπτικό διάγγελμα απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η Περιστέρα Μπαζιάνα, οι συνοδοί του Πρωθυπουργού και η ασφάλεια που ελέγχει τον χώρο.

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα πριν φτάσει

Μάλιστα λίγο πριν φτάσει στην Ιθάκη ο Πρωθυπουργός οι καμπάνες σε πολλές εκκλησίες χτυπούσαν πένθιμα στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητος.

Συγκεκριμένα γύρω στις 11.00 το πρωί και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μαγνητοσκοπούσε το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό στο Γαρδελάκι και τον Άγιο Νικόλαο Ιθάκης οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα όπως αναφέρει το ekefalonia.gr.

Παράλληλα, όταν έφθασε στο δημαρχείο για να συναντηθεί με τον δήμαρχο, κάποιοι πολίτες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση τού φώναξαν ότι είναι ανεπιθύμητος, ωστόσο ο Πρωθυπουργός μπήκε πολύ γρήγορα μέσα στο κτίριο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς