16.4 C
Athens

Λεβαντόφσκι: Αφιερώνω το Χρυσό Παπούτσι σε όσους βρίσκονται δίπλα μου κάθε μέρα

Κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη για τη σεζόν που πέρασε (2020-2021) αναδείχθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε συνολικά 41 τέρματα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Πολωνός στράικερ έγινε ο δεύτερος παίκτης που το καταφέρνει αγωνιζόμενος στο γερμανικό πρωτάθλημα, μετά τον Γκερτ Μίλερ τις σεζόν 1970, 1972.

Ο ίδιος αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και το φαβορί για την Χρυσή Μπάλα το 2020 όμως δεν έγινε απονομή βραβείου λόγω κορονοϊού. Ο επιθετικός της Μπάγερν σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε όλους όσους τον στηρίζουν καθημερινά και τους αφιέρωσε το βραβείο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και όλη την Μπάγερν.

Δεν θα μπορούσα να κατακτήσω τέτοιους τίτλους χωρίς την υποστήριξή τους. Στον αθλητισμό, όπως σε όλη τη ζωή, είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμάει ο ένας τον άλλον, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, να συμπεριφέρεται πάντα ο ένας στον άλλον δίκαια και να προσπαθείς να είσαι πρότυπο για τους άλλους.

Ως εκ τούτου, αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου κάθε μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα έχουμε πετύχει μαζί ως ομάδα. Ευχαριστώ πολύ»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς