20.4 C
Athens

Κάργας: Να μην πάρουν αέρα τα μυαλά μας

Για το πολύ καλό ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και τις βλέψεις για την επόμενη ημέρα μίλησε σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Κάργας.

Ο 27χρονος στόπερ στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ηπειρωτών και υπογράμμισε πως άπαντες στην ομάδα πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι της σεζόν, καθώς οι δύο νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό φέρνουν σίγουρα χαμόγελα και καλή ψυχολογία, όμως δεν αρκούν για να γίνει από τώρα το «ταμείο» της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κάργας στο «Metropolis»:

«Η συνταγή επιτυχίας είναι οι νίκες, εφόσον έρχονται αυτές θα είναι η συνταγή. Το αποτέλεσμα μας κρίνει όλους. Η αλήθεια είναι ότι όταν είδαμε την κλήρωση με ΠΑΟΚ εκτός και Παναθηναϊκό εντός ξέραμε ότι θα ήταν βαρύ το ξεκίνημα. Παίξαμε με δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ με αυτό τον πάγκο, τη δυναμική και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Καταφέραμε να κρατήσουμε το 0 σε 90 λεπτά, νικήσαμε κιόλας. Δεν θέλαμε να πάρουν τα μυαλά μας αέρα γιατί ακολουθούσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Oσον αφορά το παιχνίδι με τους ‘πράσινους’, καταφέραμε να προηγηθούμε πολύ γρήγορα και αυτό μας έδωσε έξτρα κίνητρο και ψυχολογία. Έτσι ήρθε το 2 στα 2 και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινάμε με το απόλυτο», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Θέλουμε να μείνουμε προσγειωμένοι στο στόχο, ότι κάναμε δύο πολύ σημαντικές νίκες είναι πολύ σημαντικό για εμάς ψυχολογικά και εννοείται βαθμολογικά και όταν παίρνεις από δύο μεγάλες ομάδες έξι βαθμούς, είναι υπέρ σου. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε και με τις ομάδες που είναι ίσοι με εμάς να είμαστε εξίσου προσγειωμένοι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να γεμίζει ο σάκος μας σιγά-σιγά και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Μακάρι οι θεωρητικά ‘μικρές’ ομάδες να πετυχαίνουν δύσκολες νίκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το έχουν υποτιμήσει πάρα πολύ, βλέπουμε και τι γίνεται με τις καθυστερήσεις έναρξης. Νομίζω ότι είναι πολύ όμορφο να παίζει κάποια μεγάλη ομάδα στην επαρχία και να μην ξέρει αν θα κερδίσει. Μακάρι να κριθεί το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο και όμορφο».

Στη συνέχεια από τον 27χρονο στόπερ ζητήθηκε ένα σχόλιο για το πώς είδε τους επιθετικούς Ακπομ και Σφιντέρσκι στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ: «Τους ξέραμε τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, τους έχουμε αναλύσει, είναι πολύ καλοί παίκτες και αξιόλογοι, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο παρά πολύ καλούς σέντερ φορ και από ότι είδα, από το κέντρο και μπροστά όλοι οι παίκτες του είναι πάρα πολύ ποιοτικοί και πιστεύω ότι θα βρει λύσεις στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο καθένας επιθετικός από τους δύο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αν θα μπορούσα να επιλέξω έναν από τους δυο, θα διάλεγα να είμαι εγώ πιο συγκεντρωμένος, για εμένα είναι το ίδιο αξιόλογοι».

Για τη «γερμανική φιλοσοφία» που πλέον έχει ο ΠΑΣ λόγω της παρουσίας των Γιαννίκη και Μεταξά στον πάγκο του σημείωσε ότι «ο πρόεδρος έχει επιλέξει αυτή τη νοοτροπία, από ότι φαίνεται του βγαίνει, όλοι θα κριθούν επί τους αποτελέσματος ακόμη και ο πρόεδρος αν έκανε σωστά που έφερε στην ομάδα τον συγκεκριμένο προπονητή. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ξέρει να επιλέγει πολύ σωστά».

Για τον προπονητή του Ηρακλή Μεταξά είπε πως «έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο πλάνο, δουλεύει σε αυτό, θέλει να αναλύουμε πολύ τις άλλες ομάδες, να βλέπουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων. Είναι της πειθαρχίας, όπως είναι όλοι όσοι έχουν δουλέψει στη Γερμανία. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσει να μας δώσει παραπάνω και θα φανεί στην πορεία το αποτέλεσμα».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν θα συνεχιστούν οι εκπλήξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Εμείς ελπίζουμε και θέλουμε να συνεχίζουμε να κάνουμε εκπλήξεις, όπως και οι άλλες επαρχιακές ομάδες. Θα φανεί τώρα αν το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να τα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Τραυματίστηκε για εμάς ένα πολύ σημαντικός μας παίκτης, Ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού, που είναι βαρόμετρο εντός και εκτός γηπέδου. Είναι καταπληκτικός συμπαίκτης και πρέπει τώρα να καλύψουμε το κενό του Κόντε που μπορεί να έχει αφήσει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς