22.7 C
Athens

Λαμία – Ολυμπιακός 1-2: Σεφτέ με καρδιοχτύπι (vid)

Παρά τα δυο γρήγορα γκολ, οι πρωταθλητές έχασαν νωρίς το κουμάντο του ματς και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε να ξεφυσούν με ανακούφιση, αφού η αξιόμαχη Λαμία απείλησε ακόμα και με ισοφάριση

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα! Οι Ερυθρόλευκοι καρδιοχτύπησαν, αλλά τελικά απέδρασαν με το τρίποντο από το «Αθανάσιος Διάκος», αξιοποιώντας τις καλές στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο.

 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε στο 12ο λεπτό στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε και μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ-ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος εκτέλεσε στην καρδιά της περιοχής και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Ο Ολυμπιακός βρήκε δεύτερο γκολ στη Λαμία στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με ωραία λόμπα έγραψε το 0-2 για τους Ερυθρόλευκους.

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι – που είχαν καλές στιγμές με Ρόμανιτς και Τιρόνε στο πρώτο – προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ με στρωτό ποδόσφαιρο, ενώ ο Ολυμπιακός έχανε διαρκώς μέτρα στο γήπεδο και δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα, πόσο μάλλον να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Σαράνοφ.

Η Λαμία έβγαζε πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, προειδοποίησε με το δοκάρι του Καραμάνου και ο έμπειρος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 72′. Ο Τζανδάρης άνοιξε δεξιά στον Ρόμανιτς, εκείνος έστρωσε στον Ελευθεριάδη που γύρισε για τον Καραμάνο και εκείνος εκτέλεσε για το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός έστω και με δυσκολία έφυγε με το τρίποντο και κοιτά να βελτιώσει την εικόνα του ειδικά δημιουργικά στα επόμενα ματς αρχής γενομένης από το εντός έδρας με τον Απόλλωνα.

 

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 72′ Καραμάνος / 12′ Σισέ, 32′ Μπουχαλάκης

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Ρόμανιτς, Μαζουλουξής / –

Λαμία (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο, Μαζουλουξής, Σκόνδρας (40′ Βύντρα), Ορτέγκα, Νούνιες, Τζανδάρης (84′ Γκέντσογλου), Τιρόνε (65′ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (84′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (84′ Σουρλής), Αγκιμπού Καμαρά (77′ Βρουσάι), Ονιεκούρου (76′ Ρόνι Λόπες), Βαλμπουενά, Τικίνιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς