22.7 C
Athens

ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3: Επική επιστροφή των Κρητικών σε αδιανόητο φινάλε στο Γεντί Κουλέ! (vid)

Η ΑΕΚ (με δέκα παίκτες από το 36' λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία) έφτασε στο 0-3 κι όταν πίστεψε ότι τελείωσε το ματς, είδε τον ΟΦΗ να την τιμωρεί σκληρά με τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο

Μια από τις επιστροφές της χρονιάς πραγματοποίησε ο ΟΦΗ που από το 0-3 στο 78′ βρέθηκε να πανηγυρίζει για το 3-3 στο φινάλε της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» και να κόβει τον δρόμο στην Ένωση που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 36′ λόγω της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Ένωση επαναπαύτηκε στο φινάλε και έμεινε στα τέσσερα γκολ της πρεμιέρας πιστεύοντας πως έχει κάνει τη δουλειά και πως ακόμα και με δέκα παίκτες θα καταφέρει να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς από το Ηράκλειο.

 

Ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε δίχτυα στην Κρήτη με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Αργεντινός σκόραρε το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του στην Ένωση, καθώς βρήκε χώρο και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί για το 0-1.

 

Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν μετά την απίστευτη σύρραξη που έλαβε χώρα στο 36ο λεπτό, όταν ο Λάμπρου έκανε φάουλ στον Λιβάι Γκαρσία και εκεί τα πνεύματα άναψαν καθώς ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο έσπρωξε τον Νέιρα που ζήτησε τον λόγο από τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο και η σύρραξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη, με τον Φωτιά να μοιράζει κίτρινες και να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Λιβάι Γκαρσία.

 

Ο Σέρχιο Αραούχο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μιλόγεβιτς στο 15ο λεπτό, για να έρθει ο Στίβεν Τσούμπερ να «γράψει» το 2-0 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο τέρμα του με τα κιτρινόμαυρα. Ουσιαστικά καθόλου δεν επηρεάστηκαν σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι που έδειξαν να μη χάνουν τον ρυθμό τους απέναντι σε έναν αποδιοργανωμένο ΟΦΗ.

 

Το 0-3 ήρθε από τον Ανσαριφάρντ που έκανε εξαιρετική ενέργεια και εξέθεσε με προσποίηση τον Γκαγιέγκος, ένα γκολ που ήρθε και έδωσε περισσότερη ψυχολογία στους παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

 

Τίποτα δεν προμήνυε για αυτό που θα ακολουθούσε, με τις αλλαγές του Νιόπλια να αποδεικνύονται χρυσές αφού βοήθησαν τους Κρητικούς να κερδίσουν μέτρα. Μέσα σε 6 λεπτά (78′, 84′) ο Νέιρα εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των φιλοξενούμενων και με κεφαλιά-ψαράκι σε εκτέλεση φάουλ αλλά και καταπληκτικό σουτ μετά από προσποίηση στον Βράνιες έκανε το 2-3.

 

Τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ έδωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πραξιτέλης Βούρος από κοντά μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης.

ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3

Σκόρερ: 78′, 84′ Νέιρα, 90+2′ Βούρος / 15′ Αραούχο, 41′ Τσούμπερ, 65′ Ανσαριφάρντ

Διαιτητής: Φωτιάς

Κόκκινες: 36′ Λιβάι Γκαρσία

Κίτρινες: Καμάου, Λάμπρου, Νέιρα, Πασαλίδης, Βούρος / –

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Πασαλίδης (46′ Ουές), Διαμαντής, Κοροβέσης, Καμάου (46′ Ντουρμισάι), Ντε Γκουζμάν, Γκαγιέγκος, Νέιρα, Λάμπρου (71′ Γρίβας), Καστάνιος (59′ Φαν Ντούινεν)

ΑΕΚ (Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (89′ Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Τσούμπερ (75′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ (62′ Σάκχοφ), Αραούχο (62′ Ανσαριφάρντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς