23.5 C
Athens

«Μεταμνημονιακοί περίπατοι», αγκαλιές, selfies και αποθέωση (pics, video)

Xαμόγελα, φιλιά, αστεία και διάλογος με τους πολίτες στην Ιθάκη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Την πρώτη επαφή με πολίτες, μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Βαθύ της Ιθάκης. Μόνο που τότε έκανε επίσκεψη-αστραπή και δεν τον είδε σχεδόν κανείς, ενώ σήμερα περπάτησε στους δρόμους, στο Βαθύ, μίλησε με πολίτες, αστειεύτηκε μαζί τους, έδωσε και πήρε φιλιά, εν ολίγοις γνώρισε την αποθέωση.

Εννοείται, βεβαίως, ότι όλα αυτά έγιναν σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Ιθάκη με ελικόπτερο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, προκειμένου να εκφωνήσει το διάγγελμα για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο και μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχε καν οριστικοποιηθεί η τοποθεσία απ’ όπου θα έκανε το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ενώ ακόμα και ο δήμαρχος πληροφορήθηκε μόλις το πρωί ότι θα φτάσει στο νησί.

Μετά το πανηγυρικό διάγγελμα στο αλώνι, στο Κάστρο, με φόντο το λιμάνι, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο της πόλης, προκειμένου να παρακαθήσει σε γεύμα με τους τοπικούς φορείς.

Εμφανίστηκε, για πρώτη φορά μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, χαρούμενος και χαμογελαστός. Συνομίλησε με ντόπιους που τον περίμεναν στο δρόμο, έβγαλε selfies με αρκετούς, φίλησε και αγκάλιασε ορισμένους, ενώ είχε και χαρακτηριστικούς διαλόγους.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του, ο πρωθυπουργός δέχτηκε… κύμα αγάπης από πολίτες, που του φώναζαν «μπράβο Αλέξη», «κράτα γερά!», «θα είσαι χρόνια πρωθυπουργός». Ένας άνδρας του είπε «σ’ αγαπάω», ενώ με κάποιον αστειεύτηκε και για ποδόσφαιρο!

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για την αντιμετώπιση των πολιτών στο πρόσωπό του ο Πρωθυπουργός είπε: «Είναι οι πρώτοι μετα-μνημονιακοί περίπατοι», θέλοντας έτσι να στείλει απάντηση σε όσους αναφέρουν ότι φοβάται την επαφή με τους πολίτες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς