21.1 C
Athens

Στραβοπάτησε η Μάντσεστερ Σίτι, έπιασε κορυφή με βασικό Τσιμίκα και τριάρα η Λίβερπουλ (vid)

Στο +3 οι Κόκκινοι από τους πρωταθλητές Αγγλίας με τον Τσιμίκα να έχει συμμετοχή σε δύο γκολ - Δεύτερη νίκη για την Άρσεναλ, χωρίς βαθμό μετά από 5 ματς η Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη

Ημέρα χαράς το Σάββατο (18/9) για τη Λίβερπουλ που επιβλήθηκε με 3-0 της Κρίσταλ Πάλας (έστω και δύσκολα) και σε συνδυασμό με την απώλεια της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», που έμεινε στο 0-0 με τη Σαουθάμπτον, ανέβηκε στην κορυφή και βρίσκεται στο +3 από τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και δικαίωσε (ξανά φέτος) τον Γιούργκεν Κλοπ καθώς από τα δικά του κόρνερ προήλθαν τα δύο γκολ των Κόκκινων.

Μόλις στο 2′ ο Άλισον αποσόβησε το 0-1 με τρομερή εκτέλεση στη λόμπα του Ζαχά, με τη Λίβερπουλ να ανεβάζει την απόδοση της και δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους να ανοίγει το σκορ. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά για τον Σαλάχ που έκανε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γκουαΐτα, αλλά ο Μανέ μπήκε στην πορεία της μπάλας και έγραψε το 1-0 πετυχαίνοντας το 100ό του γκολ με τα κόκκινα.

Η Πάλας ήταν άκρως ανταγωνιστική, αλλά στο 78′ κατέθεσε οριστικά τα όπλα καθώς ο Σαλάχ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα μπήκε στη φάση και έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με καταπληκτικό σουτ ο Κεϊτά.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 0-0 με τη Σαουθάμπτον σε μια αναμέτρηση που οι Άγιοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές και μέσω VAR είδαν τον διαιτητή να παίρνει πίσω την απόφαση του για πέναλτι του Γουόκερ στον Ινγκς.

Η Άρσεναλ με τη μαγική εκτέλεση φάουλ του Μάρτιν Έντεγκααρντ στο 30ό λεπτό απέδρασαν από το «Τερφ Μουρ» επικρατώντας με 0-1 της Μπέρνλι, η οποία έμεινε με έναν βαθμό μετά από τέσσερα ματς και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έφτασε τους 6 βαθμούς.

Η Νόριτς χωρίς τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη που έμειναν στον πάγκο, γνώρισε νέα εντός έδρας ήττα από τη Γουότφορντ (1-3) με τον Ισμαϊλά Σαρ να σκοράρει δις και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 17/9

Νιουκάστλ – Λιντς 1-1 (44΄ Σεντ-Μαξιμέν / 13΄ Ραφίνια)

 

Σάββατο 18/9

Γουλβς – Μπρέντφορντ 0-2 (28′ πεν. Τόνεϊ, 34′ Εμπεουμό)

 

Μπέρνλι – Άρσεναλ 0-1 (30′ Έντεγκααρντ)

 

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (43′ Μανέ, 78′ Σαλάχ, 90′ Κεϊτά)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 0-0

 

Νόριτς – Γουότφορντ 1-3 (35′ Πούκι / 17′ Ντένις, 63′, 82′ Σαρ)

Άστον Βίλα – Έβερτον (19:30)

Κυριακή 19/9

Μπράιτον – Λέστερ (16:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τότεναμ – Τσέλσι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς