23.7 C
Athens

Ηe is not Nτα Λουζ-ing tonight

Τη δική του ιστορία θέλει να γράψει απόψε το βράδυ (22:00) στο «Ντα Λουζ» ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μπενφίκα, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Εκεί, στο «αγιασμένο» χορτάρι του «Ντα Λουζ», όπου η εθνική Ελλάδας έγραψε χρυσές σελίδες δόξας, φέρνοντας στην πατρίδα την κούπα του EURO 2004, ο ΠΑΟΚ εφορμά απόψε (22.00) να κλέψει λίγη δόξα κόντρα στην Μπενφίκα, στο πρώτο ματς των play off με φόντο στο «Ελ Ντοράντο» του Champions League. Τους γεμάτους χρυσάφι ομίλους των περίπου 30 εκατ. ευρώ από χέρι.

Στο «Ντα Λουζ» τον περιμένουν 55.000 «κολασμένοι» Πορτογάλοι, που θέλουν ρεβάνς για το 2004, αλλά και για να διαφημίσουν το ποδόσφαιρο τους που είναι σε άνθιση και σε επίπεδο προπονητών.

«Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε». Αυτό δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέκου από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη Λισαβόνα η αποστολή. Το επανέλαβε κι ο Βαρέλα, σκορπίζοντας ελπίδα στους εκατομμύρια οπαδούς τους. Κι οι δυο αναγνώρισαν ότι η Μπενφίκα είναι ένα ισχυρό μέγεθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά κι ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα… κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά.

Χωρίς τον Μαροκινό Ελ Καντουρί θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ και τη θέση του θα πάρει ο Ουάρντα, που τα κατάφερε περίφημα στα ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας όπου μπήκε αλλαγή.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιεϊρίνια και κεντρικά μπακ οι Κρέσπο, Βαρέλα. Ο Μαουρίσιο με τον Κάνιας αμυντικά χαφ, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Ουάρντα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς θα είναι ο Πέλκας.

Από την άλλη πλευρά οι «Αετοί» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, αφού ο Βιτόρια δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ζόνας και Καστίγιο.

Οπότε ο μοναδικοί διαθέσιμοι φορ για την ομάδα της Λισαβόνας είναι οι Σεφέροβιτς και Φερέιρα.  Στην αποστολή βρίσκεται και ο Ανδρέας Σάμαρης.

Για την Μπενφίκα ο Οδυσσέας Βλάχοδήμος θα υπερασπιστεί την εστία της πορτογαλικής ομάδας, Γκριμάλντο αριστερά και αν είναι καλά ο Αλμέιδα θα παίξει δεξιά, Ζαρντέλ και Ντίας το δίδυμο στα στόπερ. Ο Φέισα, πλαισιωμένος από τους Φερνάντες και Πίτσι, θα βρεθεί στον άξονα. Ο Σάλβιο θα βρεθεί στο δεξί «φτερό», ο Τσέρβι στο αριστερό και ο Φερέιρα στην κορυφή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς