22.6 C
Athens

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα baseball: Αυτοκτόνησε η εθνική, έσβησε το όνειρο της πρόκρισης

Ένας καταστροφικός γύρος, ο τελευταίος, αλλά και ο σημαντικότερος, έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της Εθνικής Ελλάδος Baseball, για ένα πλασάρισμα στην φάση των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Τορίνο. Το παιχνίδι με το Βέλγιο μπορεί να έμοιαζε ως το πιο εύκολο από τα τρία που θα έδινε η Εθνική μας ομάδα, εξελίχθηκε όμως τελείως διαφορετικά. Το αρχικό σκοράρισμα δύο πόντων από τους Βέλγους δεν είχε συνέχεια κι έτσι η ομάδα μας ισοφάρισε σε 2-2 και προηγήθηκε στον 8ο γύρο με δύο φοβερά Home Runs του catcher μας Αντώνη Τορρέ που προσγειώθηκαν στο ίδιο δέντρο έξω από τον δεξί φράχτη του γηπέδου.

Στον 9ο γύρο όμως η ομάδα μας κατέρρευσε! Το άγχος του τελευταίου γύρου κατέβαλε τους pitcher μας, κι έτσι γέμισαν τις βάσεις και στη συνέχεια περπάτησαν δύο ροπαλιστές. Στην ουσία οι Βέλγοι σκόραραν δύο φορές χωρίς να χτυπήσουν ούτε μία φορά τη μπάλα. Με απλά λαϊκά λόγια… βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.

Και τα κακά μαντάτα δεν τελείωσαν εκεί μετατρέποντας την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Ο όμιλος μας κατέληξε να έχει τρεις ομάδες με την ίδια βαθμολογία να συνωστίζονται κάτω από την πρώτη και αήττητη Ιταλία: Ελλάδα, Αυστρία και Βέλγιο. Εκεί λοιπόν τέθηκαν σε εφαρμογή οι απίστευτα πολύπλοκοι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την διαμόρφωση της τελικής κατάταξης. Αρκεί να σας πω ότι σε αυτούς τους κανονισμούς δεν παίζει ρόλο μόνο η διαφορά των πόντων, αλλά ενδέχεται να έχουν σημασία ακόμη και τα άουτ που έχει καταγράψει μία ομάδα τη στιγμή που κερδίζει το παιχνίδι.

Και καθώς άναψαν τα κομπιούτερ για να βγάλουν άκρη ποια θα πρέπει να είναι η τελική μορφή του Ομίλου μας, το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο για εμάς, καθώς από τη δεύτερη θέση, βρεθήκαμε στην τέταρτη και τελευταία.

Έτσι τώρα αντί να παίξουμε στο υπόλοιπο πρωτάθλημα διεκδικώντας ένα μετάλλιο, θα δώσουμε αγώνες κατάταξης με πρώτο τον παιχνίδι απέναντι στη Σουηδία. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, ενώ το πρωτάθλημα θα κατεβάσει την αυλαία του την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού, στον οποίον κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετάσχουν οι μεγάλες κυρίες του Ευρωπαϊκού Baseball Ολλανδία και Ιταλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς