16.6 C
Athens

Η Γιανγκ Μπόις έφερε «τούμπα» τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο 95′, ισοπαλία στην Ανδαλουσία στη βραδιά των ρεκόρ (vid)

Απίστευτη ήταν η έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League! Η Γιανγκ Μπόις με τρομερή ανατροπή στη Βέρνη έφερε… τούμπα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) και την έβαλε σε μπελάδες από την 1η αγωνιστική.

Όλα έδειχναν ένα ήσυχο βράδυ για τους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Κριστιάνο στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο 13′ με ωραίο πλασέ μετά από φανταστική μπαλιά του Μπρούνο έκανε το 0-1 και η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε κεφάλι στο σκορ.

 

Ωστόσο, η κατάσταση δεν κύλησε ιδανικά αφού στο 35′ ο Γουάν-Μπισάκα προχώρησε σε ένα πολύ άσχημο μαρκάρισμα και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να παίξουν με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς.

Η Γιουνγκ Μπόις αξιοποίησε το αριθμητικό της πλεονέκτημα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο και μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 66′ ο Ελία που είναι εξαιρετικά δραστήριος βρήκε τον Ενγκαμαλέου στην περιοχή και εκείνος πρόλαβε να βάλει το πόδι προ του Βαράν και να σκοράρει από κοντά.

 

Η πίεση των γηπεδούχων μετά το 1-1 απέδωσε καρπούς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λίνγκαρντ γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, ο Σιεμπάτσου μπήκε στην πορεία της μπάλας και εκτέλεσε για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 που προκάλεσε… σεισμό στο γήπεδο.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Γιανγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (66′ Ενγκαμαλέου, 90+5′ Σιεμπάτσου / 13′ Ρονάλντο)

Βιγιαρεάλ – Αταλάντα (22:00)

 

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-1

Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League είχε με το… καλησπέρα τεράστιο ενδιαφέρον καθώς στην αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Ζάλτσμπουργκ (1-1) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» γράφτηκε ιστορία με τέσσερα συνολικά πέναλτι σε ένα ημίχρονο και δύο χαμένα! Το 1-1 μοιάζει… μαγικό σκορ βάσει όσων συνέβησαν στο πρώτο μέρος, αλλά και για τις συνολικές ευκαιρίες

Οι Αυστριακοί κέρδισαν 3 (!) πέναλτι σε ένα ημίχρονο που αποτελεί ρεκόρ για φιλοξενούμενη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Αντεγέμι ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος στο 13ο λεπτό και ανέλαβε την εκτέλεση όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Στο 21′ ο ταλαντούχος φορ κέρδισε εκ νέου πέναλτι, με τον Σούτσιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 0-1, ενώ στο 37′ ο Αντεγέμι ανατράπηκε εκ νέου από τον Μπουνού, ωστόσο ο Σούτσιτς αστόχησε.

 

Και το πράγμα δεν σταματά εκεί. Ο Ούλμερ στην αντίθετη πλευρά έσπρωξε τον Εν Νεσιρί και μέσω VAR υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ της Σεβίλλης με τους Ανδαλουσιάνους να ισοφαρίζουν (1-1) με την εύστοχη εκτέλεση του Ράκιτιτς.

 

Μάλιστα, τα τέσσερα πέναλτι αποτελούν ρεκόρ σε αναμέτρηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες έδειξαν να είναι ικανοποιημένες παρότι οι Ανδαλουσιάνοι αγωνίζονταν από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Εν Νεσιρί με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Σεβίλλη – Ζάλτσμπουργκ 1-1 (42′ πεν. Ράκιτιτς / 21′ πεν. Σούτσιτς)

Λιλ – Βόλφσμπουργκ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς