18.9 C
Athens

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Νίκη-θρίλερ με Αυστρία, σήμερα παίζει την πρόκριση η εθνική

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός γράφει από το Τορίνο για την τρομερή νίκη της εθνικής Ελλάδας επί της Αυστρίας, αλλά και για το σημερινό ματς κόντρα στο Βέλγιο που θα κρίνει την πρόκριση

Μετά την αρχική (και εν πολλοίς αναμενόμενη) ήττα από την Ιταλία με 13-3, η Εθνική Ελλάδος Baseball, μοίρασε καρδιακά σε όσους παρακολούθησαν το απίστευτο δεύτερo παιχνίδι της ομάδας μας απέναντι στην Αυστρία.

Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας ξεκίνησε με τους pitchers και των δύο ομάδων να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους συγκρατώντας τα ρόπαλα, χωρίς να προδιαθέτουν καθόλου για τον χαμό που θα επακολουθήσει. Έτσι το παιχνίδι μέχρι τον 6ο γύρο ήταν 1-2 υπέρ της Εθνικής μας. Κάπου εκεί όμως ο pitcher μας Γιώργος Κουντής κουράστηκε και οι Αυστριακοί σημείωσαν τρία runs στον 7ο γύρο και συνέχισαν με άλλα τόσα και στον 8ο.

Η Εθνική μας απάντησε με τρία δικά της run στην αμέσως επόμενη επίθεση, αλλά κάπου εκεί το παιχνίδι έμοιαζε να τελειώνει καθώς το σκορ ήταν 7-5. Κι όμως, οι Έλληνες παίκτες είχαν άλλη άποψη και ισοφάρισαν στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί έγιναν πράματα και θάματα.

Στον 10 γύρο οι Αυστριακοί σημείωσαν 5 runs και ο ψυχισμός στον ελληνικό πάγκο έπεσε στα τάρταρα. Όταν όμως ήρθε η Ελλάδα στην επίθεση κατάφερε να γεμίσει τις βάσεις, έχοντας βάλει ένα run, όμως ήδη δύο παίκτες είχαν βγει άουτ. Τότε όμως ήρθε στο ρόπαλο ο Δημήτρης Κούρτης. Η μέτρηση των pitch έφτασε 3-2. Στην ουσία η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Στο τελευταίο στράικ. Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει με το σκορ στο 12-8. Το δυνατό όμως χτύπημα του Κούρτη άλλαξε τα πάντα, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από τον αριστερό φράχτη. Ήταν Grand Slam!

Η παράταση συνεχίστηκε και στον 12ο γύρο οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν πλέον κουρασμένοι. Οι Αυστριακοί σκόραραν μία φορά κι αυτή από ένα λάθος του catcher μας Αντώνη Τορέ, με τη μπάλα να του φεύγει σε ένα άστοχο pitch. Αν όμως ένα ελληνικό λάθος έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, δύο λάθη των Αυστριακών έδωσαν τη νίκη στην Εθνική μας. Τελικό σκορ Αυστρία 13 – Ελλάδα 14.

Πλέον η Εθνική μας έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πλασαριστεί δεύτερη στον όμιλό της, καθώς έχει μία νίκη και μία ήττα και ο τρίτος της αγώνας είναι εναντίον του Βελγίου, της πιο αδύνατης ομάδας από τον όμιλο. Το παιχνίδι ξεκινάει στις πέντε το απόγευμα ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το δείτε ζωντανά από το www.baseballsoftball.tv.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς