17 C
Athens

Σπόρτινγκ – Πόρτο 1-1: Διατήρησαν την παράδοση οι Δράκοι, κερδισμένη η Μπενφίκα (vid)

Ισόπαλες (1-1) αναδείχθηκαν Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας να υποχρεώνονται στη δεύτερη (σερί μάλιστα) ισοπαλία τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Δράκους.

Οι δύο ομάδες δούλεψαν ουσιαστικά για την Μπενφίκα που μετά το άνετο πέρασμα από την έδρα της Σάντα Κλάρα βρίσκεται στην κορυφή στο +4. Μάλιστα, η Σπόρτινγκ έχει να κερδίσει πέντε χρόνια την Πόρτο και παρότι δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για το τρίποντο, έχασε μοναδική ευκαιρία.

Στο 16′ οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ με το όμορφο πλασέ του Νούνο Σάντος έπειτα από το γύρισμα του Πέδρο Πόρτο από τα δεξιά, με τους φιλοξενούμενους να προχωρούν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους!

 

Παρόλα αυτά, χάρη σε μια φοβερή ατομική ενέργεια του Λουίζ Ντίας στο 71′ – συνέκλινε από τα αριστερά και εκτέλεσε – ήρθε η ισοφάριση των Δράκων που άντεξαν στην πίεση και έμειναν όρθιοι. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τόνι Μαρτίνεθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87′.

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Αδάν, Νέτο, Κοάτες, Φεντάλ (69′ Ρέις), Πόρο (82′ Ταμπάτα), Παλίνια, Ματέους, Βινάγκρε (69′ Εσγκάιο), Νούνο Σάντος, Καμπράλ (61′ Σαράμπια), Παουλίνιο

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (65′ Τόνι Μαρτίνεθ), Πέπε, Εμπεμπά, Μαρκάνο (38′ Μαναφά), Μπρούνο Κόστα (39′ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ουρίμπε, Λουίς Ντίας (90+1′ Πέπε), Οτάβιο (90+1′ Γκρούγιτς), Κορόνα, Ταρεμί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς