10 C
Athens

Λουτσέσκου σε οπαδούς του ΠΑΟΚ: Στόχος το νταμπλ και η καλή πορεία στην Ευρώπη, έχουμε την ποιότητα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάστηκε άνετος και αισιόδοξος λίγο πριν τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League, απαντώντας σε ερωτήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Twitter μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Δικεφάλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η ομάδα του έχει ρεαλιστικές δυνατότητες να κατακτήσει ξανά το νταμπλ, μετά τη σεζόν 2018-19, αλλά και να προχωρήσει μακριά στο Conference League, στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «ανέκριναν» τον Λουτσέσκου, που ως συνήθως έταξε πολλά για το μέλλον, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη – υπομονή από τον κόσμο στην Τούμπα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι στόχοι που έχουμε θέσει και οι ίδιοι στους εαυτού μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και να έχουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όπως ξέρετε θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Πάντα εμπιστεύομαι τη δουλειά που κάνει το γκρουπ, η ομάδα, εμείς, το επιτελείο μου. Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και τις προσωπικότητες, οπότε, ναι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν», απάντησε ο Ρουμάνος σε ερώτηση για τους στόχους του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Στη συνέχεια ο Ρουμάνος τεχνικός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον μέσο όρο της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, λέγοντας:

«Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα τις ηλικίες των παικτών αλλά αν θέλετε μια διαφορετική απάντηση, μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες που έχουν κάποια ηλικία, μπορούν να σου δώσουν πολλά με την εμπειρία τους, την ευφυΐα τους, την αίσθηση ευθύνης που έχουν, την αντίληψη της κατάστασης, τη βοήθεια που προσφέρουν στους νεότερους και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γκρουπ. Από την άλλη, από τους νέους παίκτες παίρνεις την ένταση, τη θέληση, καταστάσεις που ανεβάζουν την ένταση της προπόνησης…».

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί βαρύτητα στα ευρωπαϊκά ματς, ο Λουτσέσκου απάντησε: «Θα είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θέλουμε να πετύχουμε στο Conference League. Γνωρίζουμε πως θα πρέπει, για να προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις, να έχουμε όλους τους παίκτες ενεργούς κι όλοι να νιώθουν υπεύθυνοι και πως έχουν το σεβασμό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Αν έχουμε αυτή τη νοοτροπία και την πνευματική υγεία, μπορούμε να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδια σαν να είναι τελικός».

Σε ερώτηση για την πίεση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας και πώς θα την διαχειριστεί, απάντησε:

«Την πρώτη σεζόν μου δεν υπήρχε ενθουσιασμός αλλά τεράστια πίεση. Τώρα ίσως έχω μεγαλύτερο ενθουσιασμό που επέστρεψα σ’ ένα μέρος που γνώρισα την επιτυχία κι είχα, θα μπορούσα να πω, τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Σχετικά με την πίεση, κοιτάξτε υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από την πίεση. Από μία άποψη μου αρέσει η πίεση, από την άλλη έχω την εμπειρία να διαχειριστώ αυτήν την πίεση.

Μπορώ να σας πω πως πολλές φορές προτιμώ να κλείνω τον κύκλο γύρω μου και να μην αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να με επηρεάζουν. Έχω αυτοπεποίθηση και αμέριστη συμπαράσταση από το επιτελείο μου ώστε να περάσω το μήνυμα της ομαδικότητας, το μήνυμα της ισορροπίας, της αυτοπεποίθησης, αυτοπεποίθηση στη δική τους δουλειά, στους εαυτούς τους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τα σωστά άτομα μέσα στην ομάδα. Με αυτούς μπορώ να πω πως μπορώ να διαχειριστούμε την πίεση και να την αφήσουμε πίσω…

Μπορείτε να πείτε πως είναι μεγάλη ευθύνη καθώς όλοι περιμένουν κάτι απο εμάς, από αυτούς που ήρθαν τώρα, από μένα, από το επιτελείο μου, να είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή είναι ο στόχος μας. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την προοπτική του να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε».