18.8 C
Athens

Ζόνας: Ο Βαλβέρδε με είχε προτείνει στον Ολυμπιακό το 2014

Ο Ζόνας πραγματοποίησε μια αξιοθαύμαστη καριέρα στην Ευρώπη και πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες ως ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα ενώ αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους επιθετικούς στην ιστορία της Βαλένθια.

Ο 37χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2019 και την Παρασκευή (10/9) παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού της Βαλένθια (Tribuna Deportiva) όπου και μίλησε για τη θητεία του στην ισπανική ομάδα, ενώ αποκάλυψε από… σπόντα πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον είχε προτείνει στον Ολυμπιακό.

«Θυμάμαι τη μεταγραφή μου στη Βαλένθια το 2011. Είχα αργότερα προτάσεις από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που δεν είχαν χώρο για ξένους στο ρόστερ τους. Είχα στα χέρια μου πρόταση από τη Λοκομοτίβ Μόσχας που ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή της Βαλένθια, όμως ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Από τη θητεία μου στη Βαλένθια μου μένει η εμπειρία μου με τον Ουνάι Έμερι και τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Ο Ισπανός με πρότεινε στον Ολυμπιακό όταν έφυγα από τη Βαλένθια το 2014», ανέφερε ο Βραζιλιάνος που εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα και έμεινε εκεί μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Στην πενταετία που έμεινε στην ομάδα της Λισαβόνας κατέγραψε 183 συμμετοχές με 137 γκολ και 42 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αποτελέσε τον παρτενέρ του Κώστα Μήτρογλου στο κλασικό 4-4-2 των Λουζιτανών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς