16.6 C
Athens

Αργεντινή – Βολιβία 3-0: Μυθικός Μέσι, ξεπέρασε τον Πελέ και ξέσπασε σε δάκρυα με αφορμή το Κόπα Αμέρικα!

Τι άλλο να κάνει για να μας αποδείξει ότι δεν είναι γήινος; Ο Λίο Μέσι πέτυχε ένα ακόμη χατ-τρικ με τη φανέλα της Αργεντινής στο 3-0 επί της Βολιβίας κι αυτή τη φορά είχε ιστορική χροιά, καθώς έφτασε τα 79 τέρματα και άφησε πίσω του τον θρυλικό Πελέ στην ιστορία των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην CONMEBOL (ζώνη Λατινικής Αμερικής).

Μάλιστα, το έκανε με στυλ καθώς κάθε γκολ φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της δικής του ξεχωριστής μαγείας, μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό του «Μονουμεντάλ» που αποθέωσαν -για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα- τον άσο της Παρί και τους συμπαίκτες του, μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το φετινό καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Δείτε το ιστορικό χατ-τρικ του Μέσι και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα Αργεντινή – Βολιβία:

Ο Λιονέλ Μέσι σε ένα highlight που δύσκολα θα σβηστεί από τη μνήμη των οπαδών της Αλμπισελέστε ξέσπασε σε δάκρυα λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, όταν και δέχθηκε την αποθέωση για την κατάκτηση του ιστορικού τροπαίου της Λατινικής Αμερικής, που ήταν και το πρώτο για τον ίδιο στα 16 χρόνια θητείας του με την Αργεντινή.

«Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ καιρό, το ονειρευόμουν και ο Θεός μού το χάρισε. Μετά από τόσα χρόνια που περίμενα και περιμέναμε, το να γιορτάζουμε τώρα με τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου στις κερκίδες, άνθρωποι που πέρασαν τόσα πολλά, είναι απίστευτο και με κάνει πολύ χαρούμενο», δήλωσε ο απόλυτος ρέκορντμαν του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου όντας εμφανώς συγκινημένος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς